روان درمانی

رواندرمانی یا درمان روانشناختی یا صحبت درمانی راهی برای کمک به افرادی است که دچار انواع مختلفی از بیماری های روانی و اختلالات عاطفی هستند. رواندرمانی به حذف یا کنترل علائم مشکل زا کمک میکند تا فرد عملکرد بهتری داشته باشد و سلامتی و درمان را بالا ببرد. با کمک روان درمانگران افسردگی، اضطراب و وسواس را درمان کنید.

رواندرمانی به حل مشکلاتی نظیر اختلال در کنار آمدن با زندگی روزمره، تاثیر آسیب روحی، بیماری جسمی یا فقدان (مثل مرگ عزیز) و اختلالات خاص روانی (مثل افسردگی و اضطراب) کمک میکند. رواندرمانی انواع مختلفی دارد و ممکن است تاثیر یک نوع روی یک مشکل خاص بهتر باشد. میتوان همراه با رواندرمانی از دارو یا دیگر روش های تراپی استفاده کرد.

آیا روان‌درمانی تاثیر دارد؟
از تحقیقات چنین برمی آید که اکثر کسانی که رواندرمانی انجام میدهند از شر علائم خلاص میشوند و میتوانند عملکرد بهتری در زندگی داشته باشند. تقریبا ۷۵ درصد از کسانی که وارد جلسات رواندرمانی میشوند تاثیر مثبتی از خود نشان میدهند. ثابت شده که رواندرمانی منجر به بهبود رفتار و عواطف میشود و با بروز تغییرات مثبت در مغز و بدن همراه است. کم شدن روز های بیماری، ناتوانی کمتر، مشکلات پزشکی کمتر و رضایت کاری بیشتر از دیگر مزایای رواندرمانی است.

محققان با استفاده از روش های تصویربرداری از مغز توانسته اند تغییرات مغز بعد از انجام جلسات رواندرمانی را مشاهده کنند. تحقیقات بسیاری حاکی از این است که تغییراتی در مغز افراد مبتلا به اختلال روانی (شامل افسردگی، اختلال هراس، PTSD و وضعیت های دیگر) حاصل شده که رواندرمانی انجام داده اند. در اکثر موارد تغییرات مغز ناشی از رواندرمانی شبیه به تغییرات آن در اثر مصرف دارو بوده است.

برای اینکه رواندرمانی بیشترین تاثیر را داشته باشد، در آن مشارکت داشته باشید، رک و راست صحبت کنید و برنامه ی درمان را دنبال کنید. تکالیف بین جلسات مانند نوشتن خاطرات یا تمرین حرفه ایی که زده اید را دنبال کنید.

آوای سعادت

روان درمانی

جدیدترین مقالات روانشناسی روان درمانی

اختلال خواب

هر انسان یک سوم زندگی خود را در خواب است. وﻗﺘـﻲ اﻓﺮاد در ﺣﺎل ﺧﻮاب هستند، ﻣﻐﺰشان ﻓﻌﺎل اﺳـﺖ و ﻓﻌـﺎﻟﻴت مغز ﺑﺮای ﻫﻤﻪ ﻛﺎرﻛﺮدﻫﺎی ﺑﺪن لازم است.

خواب و خوب خوابیدن یک نیاز مهم و بسیار ضروری در زندگی است که سبب سلامت جسمی و روحی فرد می شود.

البته رابطه ی خواب خوب و سلامت جسمی و روحی یک رابطه ی دو سویه است.

یعنی همانطور که خواب کافی و مناسب سبب سلامت جسمی و روحی می شود، سلامت و یا مشکلات جسمی یا روحی نیز در کیفیت خواب تاثیر گذار است.

فواید خواب

    • تقویت حافظه
    • بهبود یادگیری
    • رشد شناختی (افزایش تمرکز)
    • سلامت روانی (کاهش استرس)
    • بهبود عملکرد سیستم ایمنی و رشد
    • ترمیم جسمانی (ثابت نگه داشتن وزن بدن)

پیامدهای اختلال خواب

    • ضعف حافظه
    • بی حوصلگی
    • کاهش کیفیت کارو…

    از جمله تاثیرات مشکلات روحی بر کیفیت خواب نیز وجود اختلالات اضطرابی و افسردگی است که سبب اختلال در خواب می شوند.

    برخی از مشکلات جسمی از قبیل آسم، پرکاری یا کم کاری تیروئید، بیماری‌های نورولوژیک همچون پارکینسون و آلزایمر، آرتروز و ضربان قلب هم در بروز اختلالات خواب تأثیر دارند.

    وقتی فردی خواب طبیعی نداشته باشد می گوییم دچار اختلال خواب شده است.

    اختلال خواب یکی از مشکلاتی است که معمولا افراد کم وبیش با آن مواجه هستند اما می توانیم با شناخت نشانه ها و علت های اختلال خواب تا حد زیادی آن را برطرف کنیم.

    لازم است این را نیز بدانیم که توجه به این نشانه ها زمانی مهم است که مدت زمان قابل ملاحظه ای وجود داشته باشند و به دفعات نسبتا زیادی روی دهند و باعث شوند که فرد دچار ناراحتی و آشفتگی شود.

    اختلالات خواب  به دو دسته ی کلی بد خوابی ها (دیس سومنیا) و کژ خوابی ها (پاراسومنیا) تقسیم می شوند.

    افراد مبتلا به دیس سومنیا کمتراز حد لازم، بیشتراز حد لازم و یا در زمان نامناسب میخوابند اما خود خواب آنها نرمال است.

    در پاراسومنیا  کمیت و کیفیت و زمان بندی خواب اساسا نرمال است.

    اما در طول خود خواب یا در طول زمان هایی که فرد در حال به خواب رفتن یا بیدار شدن است رویدادهای غیر عادی حرکتی و شناختی رخ می دهد، مانند: کابوس و سندرم پاهای بی قرار.


درمان اختلال خواب

برای درمان اختلال خواب لازم است که ابتدا نوع آن و علت ایجاد آن مشخص شود.

همانطور که در ابتدای مقاله گفته شد مشکلات روحی و جسمی مختلفی می تواند سبب ایجاد مشکلات خواب شود و گاهی اختلال خواب نیست که مشکل ساز است بلکه وجود اختلال دیگری سبب ایجاد مشکل خواب شده است و با برطرف شدن آن مسئله، اختلال خواب فرد نیز حل می شود.

به عنوان مثال فردی که دچار اختلال افسردگی باشد با تشخیص افسردگی از طریق متخصص و درمان آن مشکل خواب فرد نیز بر طرف می شود.

پس در اینگونه موارد نیازمند مراجعه به متخصص و بررسی های بیشتر و در صورت لزوم دارو درمانی هستیم.

ولی گاهی مواقع خودمان  با یک برنامه ریزی و راهبرد مشخص می توانیم تا حدودی مشکل خواب خودمان را برطرف کنیم :

از جمله کارهایی که می توانیم در منزل انجام دهیم فعالیت بدنی و ورزش است که به بهبود خواب کمک می کند

    • ورزش کردن به خصوص در عصر
    • نظارت داشتن بر تغذیه: ۴تا۶ساعت قبل از خواب از مصرف خوراکی های کافئین دار مانند قهوه خودداری کنیم و نیز از مصرف غذاهای سنگین بپرهیزیم و سعی کنیم برای وعده ی شام خود از غذاهای سبک مانند انواع سالادها استفاده کنیم. همچنین از مصرف زیاد مایعات در شب خودداری کنیم.
    • از دیدن فیلم های ترسناک قبل از خواب پرهیز کنیم
    • محیط خواب خود را یک محیط خنک و تاریک و آرام با تهویه ی مناسب انتخاب کنیم .
    • از جمله کارهای مفید دیگر که میتوانیم انجام دهیم گرفتن دوش آب گرم قبل از خواب و آرام کردن ذهن خود از طریق گوش دادن به یک موسیقی ملایم و ارامبخش قبل از خواب است.

جلسات مشاوره

جلسات مشاوره روانشناسی به چه شکل پیش می رود؟

نحوه برگزاری جلسات مشاوره روانشناسی بستگی به این دارد که شما چه روشی از مشاوره روانشناسی را انتخاب کرده باشید. مشاوره روانشناسی روش های مختلفی دارد که در ادامه به بررسی آنها، تفاوت هایشان و معایب و مزایا هر یک از روش ها می پردازیم. برخی از مسائل اصلی ترین تفاوت میان روش ها را ایجاد می کنند. به طور مثال برای حضور در مشاوره روانشناسی قیمت مراکز و مدت زمان جلسات متفاوت است. 1- مشاوره روانشناسی حضوری بهترین نوع مشاوره روانشناسی، مشاوره حضوری است  با مراجعه به مراکز مختلف در شهرهای می توانید وقت ملاقات با یک روانشناس خوب را رزرو کنید. مشاوره حضوری تقریبا هیچ کم و کاستی نسبت به روش های دیگر ندارد و البته بهتر از روش های دیگر است. در مشاوره روانشناسی حضوری، جلسات بین فرد بیمار و فرد درمانگر شکل می گیرد و با توجه به جزئیات و اطلاعات پرونده، مدت زمان جلسات، فاصله بین جلسات، رویکردها و راهکارها انتخاب می شوند. برای دریافت خدمات مشاوره روانشناسی حضوری، می توانید به مراکز متفاوت در شهر تهران مراجعه کنید یا دکترهای روانشناس خوب را پیدا کنید و با مراجعه به سایت یا با تماس تلفنی، وقت خود را رزرو کنید. 2- مشاوره روانشناسی آنلاین برخی از افراد با توجه به شرایط، مشاوره روانشناسی غیر حضوری را ترجیح می دهند. اگر شما هم از دسته افرادی هستید که به هر دلیلی مشاوره حضوری را ترجیح نمی دهید، دو انتخاب دارید. مشاوره روانشناسی آنلاین یکی از انتخاب هاییست که می توانید داشته باشید. از بهترین مزایا مشاوره روانشناسی آنلاین می توان به مواردی مانند هزینه کمتر، ارتباط بیشتر با دکتر روانشناس، سهولت در برقراری ارتباط و حتی تمرکز بیشتر اشاره کرد. از آنجایی که مشاوره روانشناسی آنلاین به چند حالت مختلف قابل انجام است، پس استرس صحبت کردن در افراد کم می شود. ایمیل، پیامک، گفتگوی متنی (چت)، تماس اینترنتی، تماس ویدئویی و موارد دیگر از نمونه راه های برقراری ارتباط با مشاورین روانشناسی آنلاین است. 3- مشاوره روانشناسی تلفنی اصلی ترین تفاوتی که می توان مشاوره روانشناسی تلفنی و مشاوره روانشناسی آنلاین وجود دارد این است که در مشاوره تلفنی، شرایط به بهترین شکل برای افراد مبتلا به اضطراب اجتماعی فراهم است. اما اگر شما از دسته افرادی هستید که به دلیل نداشتن وقت رفت و آمد یا دلایل این چنینی، مشاوره حضوری را ترجیح نمی دهید، بهتر است از مشاوره روانشناسی تلنفی بهره مند شوید. از معایب مشاوره تلفنی می توان به این موضوع اشاره کرد که فرد روانشناس مدت زمان بیشتری نیاز دارد تا به بررسی عملکرد بیمار بپردازد. حتی بهترین روانشناس ها نیز با این مسئله درگیر هستند زیرا امکان مشاهده حضوری عکس العمل های فرد بیمار وجود ندارد.

علائم اختلال دوقطبی

علائم برجسته و بارز اختلال دوقطبی چیست؟

 

 در مقوله دوقطبی چیست، باید ابراز نمود که علائم شاخص اختلال دوقطبی، توسط چرخه ای از نوسانات شدید خلقی میان احساس ناخوش بودن، نا امیدی و غم و به تعبیر بهتر افسردگی و سطح فعالیت و انرژی بالا یا شیدایی توصیف و تفسیر می گردد.

 شایان ذکر است که نشانه این نوع اختلال خلقی، نه تنها به صورت یک باره و سریع از بین نرفته، بلکه دارای نشانه های پایدار و با ثبات می باشد.

 هنگامی که فرد مبتلا به این نوع اختلال در طیف افسردگی به سر می برد، علاوه بر لذت نبردن از موقعیت ها، در وجود خود غم و اندوه زیادی را به دوش می کشد.

 بر اساس آمار و شواهد عینی، افراد دارای اختلال دوقطبی، بیشتر از دیگران با احساس افسردگی دست و پنجه نرم می کنند.

 در مقوله دوقطبی چیست، باید ابراز کرد که احساس افسردگی در وجود این دسته از افراد برای مدت های مدید و طولانی باقی مانده و ضمن درگیر ساختن فرد به خود، امور و روند زندگی او را نیز بسیار سخت و دشوار می نماید.

 از دیگر نشانه های قابل توجه اختلال دوقطبی، نوسانات و تغییرات حالات روحی فرد می باشد. در این شرایط فرد مبتلا به این اختلال از ابعاد روحی بسیار شکننده و آسیب پذیر برخوردار است.

 بر این اساس و در مقوله دوقطبی چیست، احساساتی نظیر زود رنجی و حساسیت زیاد، انرژی زیاد و بی قراری و افکار منفی در وجود فرد بسیار پر رنگ و حائز اهمیت جلوه می نماید. در مقوله دوقطبی چیست و از دیگر علائم حائز اهمیت افسردگی شیدایی، می توان به تغییر افکار فرد اشاره نمود.

 بر این اساس، فرد دارای این نوع اختلال ضمن به وجود آمدن تغییر در باورها، نگرش ها و افکار، دچار قضاوت ضعیف و پرش افکار و مشکلاتی در تمرکز کردن می شود.

اختلال شخصیت نمایشی

اختلال شخصیت نمایشی

 

 هیستریونیک یا اختلال شخصیت نمایشی، به عنوان یکی از اختلالات شخصیت کلاستر B به شمار می رود.

 برخورداری از وضعیت ناپایدار روحی، از جمله ویژگی های شاخص و بارز هیستریونیک محسوب می شود.

 از آنجایی که افراد دارای اختلال شخصیت نمایشی، تمایل بسیار زیادی به جلب توجه دارند، برای جامه عمل پوشاندن به این خواسته، از انجام کارهای نامتعارفی ابایی ندارند. از سوی دیگر، چنانچه فرد مبتلا به این اختلال نتواند نظر و نگاه های دیگران را به سمت خود جلب کند، به افسردگی و سرخوردگی دچار می گردد.

 بر این اساس، می توان اذعان نمود که افراد دارای اختلال شخصیت نمایشی، به توجه و نظر دیگران بسیار وابستگی و دلبستگی دارند.

 در برخی مواقع ممکن است فرد هیستریونیک، همزمان به سایر اختلالات شخصیت نیز مبتلا باشد. در این زمینه باید خاطر نشان نمود که فرد مبتلا به اختلال شخصیت نمایشی، از وجود خود یک تصویر تحریف شده و ناپایدار، به انضمام احساسات شدید تصور می کند. همچنین توجه و تایید دیگران با خودباوری این دسته از افراد گره خورده است.

 بر این اساس، خودباوری در این افراد نشأت گرفته از توجه دیگران معنا و مفهوم خود را پیدا می کند. فرد هیستریونیک، برای بودن در کانون توجهات دیگران، رفتارهای نامناسب و در اغلب مواقع نمایشی از خود بروز می دهد.

 شایان ذکر است که اختلال شخصیت نمایشی در زنان بیشتر از مردان شایع می باشد. همچنین این اختلال در دوران نوجوانی و آغاز جوانی به وجود می آید. شخصیت نمایشی رفتارهای خود را به گونه ای بروز می دهد که گویی مشغول اجرای یک نمایش می باشد.

 از سوی دیگر، شخصیت نمایشی، در ابراز و بیان هیجانات خود بسیار اغراق آمیز عمل می نماید. بر این اساس، افراد دارای اختلال شخصیت نمایشی، با مشاهده یک فیلم غمگین، به طرز غیر قابل کنترل و غیر قابل باوری شروع به گریه زاری می کنند.

نشانه های اختلال شخصیت نمایشی

علائم و نشانه های اختلال شخصیت نمایشی

 

 به طور معمول، افراد دارای اختلال شخصیت نمایشی، از مهارت های اجتماعی قابل توجهی برخوردار بوده، اما از این مهارت در جهت اداره دیگران و جلب توجه سایرین استفاده به عمل می آورند.

 بر این اساس، جلب توجه و در مرکز نگاه ها بودن، یکی از نشانه های حائز اهمیت شخصیت نمایشی تلقی می شود. در سوی مقابل، قرار گرفتن در موقعیت هایی که موجبات مورد توجه نبودن شخص هیستریونیک را برآورده نسازد، سبب ناراحتی و رنج و مشقت او می گردد.

 بروز رفتارهای نامناسب و نامتعارف، از مشخصه های برقراری تعامل شخصیت نمایشی با دیگران به شمار می آید. غالباً این رفتارها در قالب اغواگری و به صورت تحریک آمیز ظهور پیدا می کند.

 از دیگر علائم حائز اهمیت اختلال شخصیت نمایشی، برخورداری از احساسات سطحی و متغیر می باشد. بر این اساس، احساسات شخصیت های نمایشی به سرعت، با تغییراتی همراه می شود. شیوه و طرز گفتار این دسته از افراد، فاقد جزئیات، مبتنی بر حدس، گمان و بسیار افراطی می باشد.

 تلقین پذیر بودن، از دیگر علائم اختلال شخصیت نمایشی به شمار می آید. بنابراین، فرد هیستریونیک، به راحتی تحت شعاع موقعیت های مختلف و افراد قرار می گیرد. ناگفته نماند که ابراز احساسات این افراد رنگ و بوی مبالغه، نمایشی و خودنمایی به خود گرفته است.

 در برخی مواقع، شخصیت نمایشی برای به دست آوردن توجه دیگران، از سلاح تهدید  استفاده به عمل می آورد. خودخواهی و بی ثباتی در روابط، به انضمام تصمیم گیری عجولانه، با وجود فرد مبتلا به اختلال شخصیت نمایشی پیوند خورده است.

 در این زمینه باید خاطر نشان نمود که شخصیت های نمایشی، همواره به دنبال مهر تایید خوردن از دیگران بوده و به اعمال و رفتارهای خود، پیش از انجام آن ذره ای فکر نمی کنند. همچنین رفتارها و احساسات اغراق شده در رفتار مبتلایان به اختلال شخصیت نمایشی موج می زند.

عوارض اسکیزوفرنی

اسکیزوفرنی چیست؟

 

 اسکیزوفرنی نوعی اختلال مزمن مغز است که کمتر از یک درصد از جمعیت ایالات متحده را تحت تأثیر قرار می دهد.

 علائم فرد مبتلا به اسکیزوفرنی ، می تواند شامل توهم ، مشکل در تفکر و تمرکز و کمبود انگیزه باشد. با این حال ، با درمان ، بیشتر علائم اسکیزوفرنی بهبود می یابد.

 

 عوارض اسکیزوفرنی چیست؟

 اسکیزوفرنی که درمان نشود ، می تواند منجر به مشکلات شدیدی شود که بر هر حوزه زندگی تأثیر می گذارد. پس مهم است که بدانید که عوارض اسکیزوفرنی چیست:

 1 - صدمه به خود

2 - اختلالات اضطرابی و وسواس فکری (OCD)  

  3 - افسردگی

 4- سوء استفاده از الکل یا سایر داروها از جمله دخانیات

5- عدم توانایی در کار یا شرکت در مدرسه

6 - مشکلات حقوقی و مالی و بی خانمانی

 7 - انزوای اجتماعی

 8 - مشکلات بهداشتی و پزشکی

 9 - رفتار پرخاشگرانه ، اگرچه غیر معمول است

ویژگی های شخصیت مرزی

فرد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی چه ویژگی‌هایی دارد؟

 

 شاید این سوال به ذهنتان خطور کند که چطور جلوی ازدواج با فرد مرزی را بگیریم و ویژگی‌های این افراد را به خوبی بشناسیم. فردی که به عنوان شخصیت مرزی شناخته می‌شود، با علائم و ویژگی‌های زیر معرفی می‌شود:

 

 1 - بی‌ثباتی در رفتار

 اولین و مهم‌ترین ویژگی بیماران شخصیت مرزی بی‌ثباتی در رفتار و عملکرد است. عدم تعادل در برخوردهای این افراد به خوبی دیده می‌شود و برای مثال به شکل ناگهانی عاشق یک فرد شده و به همان اندازه ناگهانی هم از آن فرد متنفر می‌شوند  

همچنین هر نوع تغییری در برنامه‌ها و یا ساده‌ترین جدایی‌ها، فرد بیمار را در شرایط روحی نامناسبی قرار می‌دهد و او احساس طرد شدن می‌کند. همین ویژگی به تنهایی می‌تواند مشکلات ازدواج با فرد مرزی را به تصویر بکشد.

 

 2 - رفتارهای پرخطر

 روابط جنسی متعدد و نامناسب، هزینه کردن‌های بی‌مورد و زیاد، رانندگی با سرعت بسیار بالا و به شکل خطرناک، پرخوری بیش‌ازحد و ... از جمله رفتارهای پرخطری است که فرد مرزی از خودش بروز می‌دهد.

 در بسیاری موارد انجام رفتارها، علاوه بر آنکه جان بیمار را به خطر می‌اندازد، به افرادی که در ارتباط با او هستند نیز آسیب می‌زند.

 

 3 - خشم شدید و بی‌مورد

 خشم شدید و بی‌مورد از دیگر ویژگی‌هایی است که به عنوان زنگ خطری برای ازدواج با فرد مرزی عمل می‌کند. در ساده‌ترین موارد، حتی یک بی‌توجهی ساده و گذرا هم می‌تواند فرد مرزی را به شدت خشمگین کند.

 این افراد خصوصا نسبت به نزدیکان خود مانند پدر و مادر، همسر یا پارتنر و ... حساسیت بسیار زیادی دارند و این خشم را بارها در روابط خود و آن‌ها بروز می‌دهند.

 

 4 - ترس از تنهایی

 از دیگر ویژگی‌های فرد شخصیت مرزی می‌توان به ترس از تنهایی اشاره کرد. این افراد به شدت از تنها ماندن و طرد شدن هراس دارند و جدا شدن‌های موقتی و نرمال هم آن‌ها را دچار هراس می‌کند.

 

 5 - خود آسیبی (آسیب زدن به خود)

 اگر با فردی که دارای اختلال شخصیت مرزی است برخورد داشته باشید، می‌توانید اثر و نشانه‌های خود آسیبی را در او ببینید.

 این افراد در هنگام ناراحتی، عصبانیت و ... آسیب‌هایی را به خودشان وارد می‌کنند و یا دیگران را درباره احتمال آسیب به خود آگاه می‌کنند.

 

 6 - ابراز احساسات بدون منطق

 فردی که به عنوان بیمار مرزی شناخته می‌شود، احساسات خود را به اشکال متفاوت و به صورت صفر و صدی بروز می‌دهد.

 به این صورت که در ابتدای آشنایی به شدت عاشق فرد است، با او مانند یک ملکه یا پادشاه رفتار می‌کند، اما با کوچک‌ترین بی‌اعتنایی، به سرعت خشمگین شده و رفتارهای پرخاشگرانه را بروز می‌دهد.

در دسترس 24/7
ما همیشه آماده کمک به شما هستیم