مشاوره روانشناسی

شاید مهم ترین قسمت یک مشاوره ارتباطی است که بین شما و متخصص برقرار می شود. در عصر ارتباطات راه های مختلفی برای برقراری این ارتباط بین شما و مشاور وجود دارد که هر کدام نسبت به دیگری مزایا و معایبی دارد که در ادامه بررسی می کنیم:

1 - مشاوره روانشناسی حضوری
اولین و رایج ترین و بدون شک یکی از موثر ترین انواع مشاوره، ملاقات حضوری است. در این روش شما و مشاور رو در رو صحبت می کنید و مشاورعلاوه بر شنیدن صدا و لحن شما، می تواند حالات چهره و زبان بدن شما را هم ارزیابی کند و درک بهتری از دغدغه های شما داشته باشد.
البته مشاوره حضوری محدودیت هایی هم دارد. مثلا برای مراجعه حضوری معمولا شما باید از مشاور وقت بگیرید و در ساعات کاری مشاور به مطب مراجعه کنید که ممکن است لزوما وقت مناسبی برای شما نباشد. همین مراجعه به مطب هم دردسر های خودش را دارد.
مثلا شاید شما فرصت یک جلسه ی یک ساعته روانشناسی را داشته باشید اما مایل نباشید حداقل یک ساعت دیگر در راه و ترافیک از دست بدهید. از دیگر محدودیت های مشاوره حضوری و رو در رو این است که اگر ما به هر دلیلی ارتباط خوبی با مشاور برقرار نکنیم، بعید است که جلسه ی مشاوره را نصفه و نیمه رها کنیم و معمولا به شرط ادب تا زمانی که مشاور صلاح ببیند جلسه ی اول را ادامه می دهیم.
از طرفی صحبت از عمیق ترین افکار و احساسات نزد کسی که تازه ملاقات کرده ایم ممکن است با شرم و خجالت همراه باشد. از نظر هزینه هم معمولا مشاوره های حضوری هزینه ی بیشتری از سایر انواع مشاوره دارد، ضمن اینکه جلسات مشاوره حضوری حداقل 45 دقیقه زمان می برد.

2 - مشاوره تلفنی
مشاوره روانشناسی تلفنی اولین روش مشاوره غیر حضوری است که به سرعت به عنوان یک روش جایگزین برای مشاوره حضوری از محبوبیت خوبی برخوردار شد.
مشاوره تلفنی به دلیل مزایای بی شمار باعث افزایش استفاده از خدمات مشاوره ای شده است. از مزایای مشاوره تلفنی نسبت به مشاوره حضوری می توان به عدم نیاز به مراجعه و صرفه جویی در زمان و هزینه ی رفت آمد اشاره کرد. همچنین در این روش شما می توانید به صورت ناشناس خدمات مشاوره دریافت کنید که نقش شرم و خجالت را در مطرح کردن موضوعات شخصی کمرنگ تر می کند و کمک می کند که بی پرده تر به طرح دغدغه ها بپردازید.
یکی از مهم ترین مزایایی که روش های مشاوره تلفنی را برای برخی محبوب تر می کند این است که روند مشاوره افراد می تواند به راحتی از دید اطرافیان مخفی بماند و فرد از قضاوت های نابجا به دلیل استفاده از خدمات مشاوره مصون می ماند.
همچنین این نوع از مشاوره معمولا هزینه ی بسیار کمتری نسبت به مشاوره حضوری دارد. از طرفی به واسطه ی دسترسی گسترده به تلفن ثابت و همراه، خدمات مشاوره غیر حضوری در منزل و محل کار و حتی در سفر امکان پذیر شده است.
اما از دید بعضی از مراجعین و مشاوران، مشاوره تلفنی به دلیل قابل مشاهده نبودن چهره و حرکات بدن صمیمیت و کیفیت کمتری دارد. این موضوع باعث شده با وجود مزایای بی شمار مشاوره تلفنی هنوز هم عده ای مشاوره حضوری را به انوع دیگر آن ترجیح دهند.

3 - مشاوره روانشناسی آنلاین
یکی دیگر از روش هایی که به لطف ظهور اینترنت و رواج گوشی های هوشمند ممکن شده مشاوره متنی از طریق سایت یا اپلیکیشن های موبایل است. این روش مستلزم دسترسی به اینترنت از طریق گوشی هوشمند یا رایانه است.
در این روش شما و مشاور از طریق فضایی شبیه پیام رسان ها می توانید به گفتگو بپردازید. اما مشاوره روانشناسی متنی هم معایب خاص خود را دارد.
ناتوانی متن در منتقل کردن لحن و احساسات فرد و مشاور و عدم دسترسی عموم افراد به اینترنت و گوشی هوشمند خصوصا مشاوران از مهم ترین دلایلی است که این روش چندان مورد استقبال مشاوران و افراد واقع نشده است.

آوای سعادت

مشاوره روانشناسی

جدیدترین مقالات روانشناسی مشاوره روانشناسی

خواب کودکان

راهکارهای خواباندن صحیح کودک

تقریبا همه والدین مشکلاتی را در زمینه خواباندن کودکشان به خصوص در سنین کمتر از چهار سالگی تجربه می‌کنند. اگر شما نیز در این مساله با چالش‌هایی روبه‌رو شده‌اید بهتر است ابتدا شرایط محیط را هنگام خواباندن کودک بررسی کنید. در واقع یکی از مسائلی که به مشکلات خواب کودکان دامن می‌زند اشتباه در رفتار با کودک است که از سوی والدین ناآگاهانه اتفاق می‌افتد. در ادامه به برخی از عوامل مختل کننده خواب کودک اشاره کرده‌ایم. 1 - بی توجهی به ساعت برای خواباندن کودک نداشتن یک برنامه خواب منظم برای کودکان از مهم ترین اشتباهات والدین می‌باشد. برخی والدین تا زمانی که خودشان نخواهند بخوابند فرزندشان را به رخت خواب نبرده و یا زمان خواب شان با مهمانی‌ها، گردش و مسافرت‌هایشان نمی‌تواند منظم باشد. اما باید بدانید بیدار ماندن کودک تا دیر وقت او را کلافه و خسته کرده و به همین دلیل برای خوابیدن مقاومت بیشتری به خرج می‌دهد و از خوابیدن اجتناب می‌کند. راهکار: یک برنامه منظم برای خواب کودکتان در نظر بگیرید و در اجرای آن مصمم باشید. نگذارید هیچ چیز مانع این تصمیم شما شود تا به مرور خوابیدن کودک به یک عادت پایدار تبدیل شود. 2 - کودک را به تکان دادن عادت ندهید درست است که تکان دادن کودک در گهواره، کالسکه یا در آغوش می‌تواند منجر به آرام شدن او شود. اما سعی کنید از این حرکت تنها به مدت کوتاه برای آرام کردن او استفاده کنید نه برای خواباندن؛ چرا که کودک نسبت به این حرکات عادت کرده و دیگر در شرایطی متفاوت نمی‌تواند به خواب رود. راهکار: از تکان دادن کودکتان تنها به مدت کوتاه برای آرام کردن او استفاده کنید. سعی کنید او را به این حرکات عادت ندهید. اگر دیدید که کودکتان هنگام تکان دادن، چرت می‌زدند، سریعا او را به رخت خواب ببرید تا به حالت طبیعی به خواب رود. 3 - حواس کودک را هنگام خواب پرت نکنید وسایل موزیکال یا چراغ خواب‌های جذاب همان طور که ممکن است به خواب آرام کودک کمک کند، اما از طرف دیگر می‌تواند منجر به هوشیارتر شدن و حواس پرتی او بشود. همچنین اسباب بازی می‌تواند به خواب کودک کمک کند اما اگر تعداد عروسک‌ها بیش از حد شود باعث حواس پرتی کودک می‌شود. راهکار: اتاق کودکتان را در حالتی تاریک و آرام قرار دهید. وسایل سرگرم کننده را از اطراف او دور کنید. کودکان زیر چهار سال در محیط‌های آرام و تاریک خواب بهتری دارند. 4 - کودک را پس از گریه کردن فورا نخوابانید وقتی کودکتان شروع به گریه می‌کند فورا دستپاچه نشوید. شاید شما به محض گریه کودک تمایل داشته باشید که فرزندتان را بغل کنید و به او شیر بدهید یا پوشکش را بررسی کنید. اما با همه این رفتارها فرزندتان را از این فرصت محروم کرده‌اید که بتواند خودش برای آرام سازی خود تلاش کند و این کار را یاد بگیرد. راهکار: پس از گریه کودک چند دقیقه مکث کنید. به این نکته توجه داشته باشید که نوزادان و کودکان نیز مانند بزرگسالان ممکن است در طول شب چندین بار از خواب بیدار شوند. آن‌ها باید بتدریج خودشان یاد بگیرند که چگونه خودشان را آرام کنند. برای مثال نوزادان ممکن است خیلی زود یاد بگیرند که با مکیدن انگشتشان می‌توانند خودشان را آرام کنند و دوباره به خواب روند و دیگر نیازی نباشد که شما از روش‌های مختلفی برای خواباندن کودک استفاده کنید.

پرخوری کودکان

دلایل پرخوری کودک

1 - گرسنگی بیش از حد بچه‌ها تا سن هجده سالگی در مسیر رشد قرار دارند و اولین محرک برای دریافت مواد مورد نیاز بدن‌شان، احساس گرسنگی است. سعی کنید با میان وعده های سالم برای کودکان از گرسنگی بیش از اندازه در وعده‌های اصلی جلوگیری کنید. بی نظمی و تاخیر زیاد در زمان وعده‌های اصلی باعث گرسنگی بیش از حد می‌شوند و در نتیجه کودک به دنبال خوراکی‌های کم ارزش و پر کالری برای سیر شدن خواهد بود که منجر به بد غذایی کودک نیز می شود. اگر کودک در زمان‌های نزدیک به وعده‌های اصلی احساس گرسنگی کرد، بهترین خوراکی میوه است که سرشار از ویتامین‌های مفید و ضروری می‌باشد و بسیار زود هضم و کم کالری است. به همین دلیل در عین حال که گرسنگی شدید را از بین می‌برند، در اشتهای کودک در زمان وعده اصلی اختلال ایجاد نمی‌کنند. 2 - فعالیت زیاد بدنی اگر کودک شما خیلی آرام و ساکت نیست، در مورد پرخوری او نگران نباشید. مغز کودکان پس از مصرف کالری ذخیره شده در بدن، سریعا دستور سوخت گیری مجدد را صادر می‌کند  اگر کودک شما ورزش می‌کند، کافیست به صورت منظم قبل و بعد از ورزش میان وعده‌های سبک و مقوی بخورد. بهتر است پیش از ورزش، تغذیه شامل مواد انرژی زا مانند کربوهیدرات و پروتئین و پس از ورزش، مواد معدنی مانند کلسیم در خوراکی کودکان موجود باشد. 3 - تاثیر دوستان در سنین کودکی، بچه‌ها همیشه دوست دارند خوراکی‌هایی بخورند که دوستانشان می‌خورند. این به خاطر تاثیر پذیری بالا از دوستان در این سنین است. همچنین تبلیغات غذاهای رنگارنگ و خوراکی‌های خوشمزه که در تلویزیون و اینترنت دائما در حال پخش هستند، میل کودک به خوردن آن‌ها را چند برابر می‌کند. این خوراکی‌ها معمولا ارزش غذایی بالایی ندارند و در موارد بسیاری مضر هستند. اما شما نباید تمام این خوراکی‌ها را کاملا ممنوع کنید، بلکه می‌توانید هر از گاهی بعضی از آن‌ها را برای کودکتان تهیه کنید. می‌توانید بچه‌ها را تشویق کنید که در ازای خوردن روزانه تغذیه سالم و مقوی، هفته‌ای یک یا دو بار می‌توانند این گونه خوراکی‌های دلخواه‌شان را داشته باشند. شما می توانید با ایجاد تنوع در تهیه غذاهایی که کودکان دوست دارند آن ها را تشویق به خوردن غذاهای سالم خانگی نمایید.

دروغگویی کودکان

دروغگویی کودکان

از مشکلات رفتاری کودکان می توان به دروغگویی اشاره کرد ، وقتی کودکان دروغ کوچکی می گویند ، والدین عصبانی و آشفته می شوند . فهم تفاوت میان واقعیت و دروغ مشکل است و شکل گیری این فهم در کودک ، به زمان نیاز دارد . ژان پیاژه روانشناس مشهور بیان می کند که کودکان تا حدود 4 سالگی بر اساس خشنودی والدینشان برخورد می کنند . بدین معنا که : (( هر چیز مامان و بابارو خوشحال کنه خوبه و هر چیز باعث بشه عصبانی و ناراحت بشن بده )) زمانی که کودک به تشخیص میان واقعیت و رویا می پردازد ، همچنین یاد می گیرد که دروغ ، دروغ است حتی اگر مصلحتی باشد . در حدود 7 سالگی ، کودک نسبت به دروغ گفتن احساس بدی پیدا می کند . حتی اگر کسی متوجه دروغ او نشده باشد . کودک در این سنین ، مفهوم کار بد ، مجازات و جنایت را درک می کند . کودک در حدود یازده یا دوازده سالگی به ارزیابی واقعیت ها می پردازد که نشانگر بلوغ و تجربه کودک است . کودک این موضوع را درک می کند که جامعه بر مبنای اعتماد بنا شده است و اگر نتواند اعتماد مردم را جلب کند ، شکست خواهد خورد . در نتیجه دروغگویی و راستگویی در سنین مختلف ، تعابیر مختلفی دارد . مفهوم حقیقت را به کودک آموختن و الگوی خوبی برای کودکان بودن می تواند آن را حل کند اما کودکان بزرگ تر از 10 سال که به طور مداوم دروغ های بزرگ می گویند ، ممکن است دچار مشکلات جدی عاطفی و روانی باشند . برخی کودکان نمی توانند بین رویا و واقعیت تفاوتی قائل باشند برخی دیگر می دانند که به رویا بافی مشغولند ، ولی اصلا از این موضوع احساس ناراحتی نمی کنند در این صورت کمک گرفتن از یک متخصص روانشناس کودک اجباری می باشد .

پرخاشگری کودکان

پرخاشگری در کودکان

پرخاشگری در پسران شایع تر از دختران می باشد و واکنش انفجاری و آتشین نسبت به محرومیت و ناکامی ، چون نمی تواند خواسته های خود را به تعویق بیندازد . پرخاشگری شدید و خشم ممکن است با علت احساس رنجش عمیق کودک بر اثر بی عدالتی یا تبعیض والدین باشد ولی اکثرا علت این تضاد ها و کشمکش های درونی کودک در مقابل عوامل آزاردهنده یا احساس عجز و ناتوانی است . شکستن اشیا ، کتک زدن والدین ، گاز گرفتن ، فریاد کشیدن و .... می باشد . اگر این پرخاشگری ادامه پیدا کند باعث عدم رشد اجتماعی و وجدان اخلاقی خواهد شد .طبق نظر مشاور روانشناس کودک بهترین راه حل برای آرام کردن کودک ، برخورد منطقی و اطمینان بخشیدن به کودک است .

لکنت زبان کودک

اختلال و لکنت زبان در کودکان چگونه است ؟



شامل مشکلاتی در فراگیری و کاربرد زبان در وجوه مختلف از جمله زبان شفاهی و مکتوب می باشد . در کودکانی که نقص زبان بیانی دارند ممکن است هنگام بازگویی یک داستان با ابهام صحبت کنند و در این کودکان زبان علامتی یا کلامی بسیار کمتر از حدی است که با توجه به ظرفیت هوش غیر کلامی کودک انتظار می رود .
در موارد شدید این اختلال تا سن 18 ماهگی قابل شناسایی می شود .
یعنی زمانی که کودک قادر نیست به طور خود به خود کلمات منفرد یا اصوات را به کار ببرد یا تکرار کند . حتی واژه هایی ساده ای نظیر مامان و بابا در ذخیره واژگان فعال کودک دیده نمی شود و کودک برای نشان دادن خواسته هایش از ایما و اشاره استفاده می کند .
بعد از زبان باز کردن کودک نواقص آشکار می شود .
تلفظ نا پخته است و اشتباهات متعدد تلفظی را می توان در این کودکان دید. تا سن 4 سالگی اکثر کودکان مبتلا به اختلال زبان بیانی می توانند عبارت های کوتاه بسازند ولی با یادگیری لغات جدید واژه های قبلی را فراموش می کنند و نسبت به کودکان دیگر کند تر زبان باز می کنند.

لکنت زبان معمولا بین 18 ماهگی و 9 سالگی بروز می کند . برخی از افراد دچار لکنت مشکلات زبان و تکلمی دیگر نظیر اختلال آوایی و اختلال زبان بیانی نیز دارند لکنت زبان به طور ناگهانی شروع نمی شود و نوعا طی یک دوره چند هفته یا چند ماهه با تکرار اصوات ، کل کلمات اول عبارات یا کلمات طولانی بروز می کند .
با پیشرفت این اختلال تکرار ها بیشتر و بیشتر می شود و سرانجام فرد در اکثر کلمات یا عبارات مهم دچار لکنت زبان پایدار می شود .
مداخله زود رس اهمیت دارد زیرا در کودکانی که مداخله ی زود رس دریافت می کنند احتمال رفع کامل لکنت زبان 7 برابر بیشتر است.
در موارد شدید و برخی موارد درمان نشده ، لکنت زبان الگوی ریشه داری پیدا می کند که در مراحل بعدی عمر اصلاح آن دشوار تر است و با ناراحتی اجتماعی و روانی قابل ملاحظه همراه است .

دیر حرف زدن کودک

علل دیر حرف زدن کودک و راهکار آن



به حرف آمدن کودک سیر صعودی دارد و دانستن آن برای هر والدینی الزامی است. چرا که از این طریق می‌توانند به طبیعی بودن و یا طبیعی نبودن فرآیند رشد در کودک خود پی ببرند. در ادامه به شرح این روند طبیعی می‌پردازیم:

یک تا شش ماهگی: در این سن نوزاد قادر است صداهای خود خواسته‌ای را تولید کند مثل غان و غون.

شش تا دوازده ماهگی: در این سن کودک باید بتواند کلماتی مانند «بابا»، «دد»، «ماما» را تکرار کند.

ده تا هجده ماهگی: در این سن نوزاد می‌تواند حدود پنجاه کلمه را بیان کند، در حالی که قادر به فهم صد و پنجاه کلمه نیز باشد.

هجده ماهگی به بعد: در این سن کودک باید بتواند بین سه تا پنج کلمه ارتباط برقرار کند و جمله بسازد؛ مثلا «بابا رفت». البته در این سن چون دایره لغاتش محدود است تلگرافی حرف می‌زند و در نهایت حرف‌های کودک تا چهار سالگی به طور کامل فهمیده می‌شود.

دلایل دیر حرف زدن کودک
اینکه کودکی هنوز حرف نمی‌زند و یا دیرتر از همسالان خود شروع به صحبت می‌کند، دارای دلایل مختلفی است که برخی از آن‌ها به شرح زیر هستند:

_معیوب بودن سیستم تکلم کودک مانند وجود مشکل در زبان یا سقف دهان.

_وجود مشکل در مغز و ابتلا به اختلالات عصبی رشدی که در این حالت ارتباط بین مغز و سیستم کلامی ایجاد نمی‌شود. بنابراین کودک در استفاده از لب، زبان و فک خود برای حرف زدن دچار مشکل است؛ این کودکان در دسته‌ی کودکان استثنایی محسوب می‌شوند و نیاز به مراقبت‌ها و آموزش‌های ویژه دارند.

_داشتن یک مشکل شنیداری و یا کم شنوایی کودکان اگر کودکی دچار مشکل گفتاری است حتما باید از نظر شنیداری نیز مورد بررسی قرار گیرد. عفونت گوش در کودکان بر روی دیر حرف زدن آن ها تأثیر می‌گذارد.

_ مشکلات اضطرابی کودک؛ ممکن است اضطراب و استرس در کودکان مانع از طی شدن مراحل رشد کودک بشود. از جمله اختلالات اضطرابی در کودکان عبارتند از؛ اختلال اضطراب اجتماعی کودک، اضطراب جدایی در کودکان و اضطراب فراگیر کودکان.

درمان دیر حرف زدن کودک

گفتار درمانی
گفتار درمانگر از طریق انجام یک سری آزمایش‌ها و بررسی‌های مقدماتی به شما اطلاع خواهد داد که فرزندتان مشکل دارد یا خیر. اگر تشخیص او بر مبنای مشکل دار بودن فرزندتان باشد از شما می‌خواهد که با بردن کودک به جلسات گفتار درمانی در تسریع بهبودی او کوشا باشید، همچنین به شما آموزش‌هایی می‌دهد که در خانه با کودکتان آن‌ها را تمرین کنید.

نقش والدین
زمانی که در گفتار و شنوایی کودک مشکلی وجود داشته باشد مداخله سریع والدین بسیار اهمیت دارد. والدین با روش‌های مختلف و در خانه می‌توانند فرآیند به حرف آمدن کودکشان را تسریع کنند، مثلا برایش کتاب بخوانند، با او زیاد حرف بزنند، او را متوجه صداهای پیرامونش بکنند. همچنین والدین با بغل کودک بوسیدن و محبت کردن به کودک می‌توانند از فشارهای روانی و پیامدهای تاخیر در رشد کودک جلوگیری کنند.

همانطور که گفتیم بخشی از علل تأخیر در رشد کلامی به استرس و اضطراب در کودکان مربوط می‌شود. لازم است والدین منشأ استرس را در کودک خود بیابند و به دنبال راه‌های کاهش و درمان باشند.

تاخیر در رشد کودک

تاخیر در رشد کودک و راهکارهای درمانی آن



به طور کلی تاخیر تکاملی کودکان باعث اختلال در مهارت‌های مختلف از جمله مهارت‌های اجتماعی، شناختی، زبانی و حرکتی می‌شود. اختلالات عصبی رشدی نیز به نوعی اختلال تاخیر تکاملی کودکان محسوب می‌شوند.

تاخیر رشد ممکن است تنها مربوط به رشد اندام‌های بدن باشد و اختلالاتی همچون اختلال کوتاه قامتی (کوتولگی) را پدید آورد، یا تنها توانایی‌های ذهنی کودک را تحت تاثیر قرار دهد؛ کودکان دارای اختلالات یادگیری، اوتیسم و معلولیت ذهنی از نظر ظاهری تفاوتی با دیگر همسالان خود ندارند.
تشخیص به موقع و آموزش مهارت‌های خاص به این گروه از کودکان، عوارض ناشی اختلال رشدی را کاهش داده و یا از بین می‌برد.

علل به وجود آمدن تاخیر در رشد کودک
عوامل ژنتیکی و عوامل محیطی هر دو در به وجود آمدن اختلال رشد در کودک اثر می‌گذارد. در ادامه چگونگی اثرگذاری هر کدام از عوامل را بررسی کرده‌ایم.

عوامل ژنتیکی
ناهنجاری‌های کروموزومی یا ژنتیکی می‌تواند مسبب اختلال در تاخیر رشد شوند. امروزه با انجام آزمایشاتی قبل از بارداری می‌تواند ژن‌های معیوب را شناسایی کرده و از به دنیا آمدن کودکانی با بیماری های ژنتیکی جلوگیری کرد.

عوامل محیطی
1 - مسمومیت کودک قبل یا بعد از تولد با عوامل مضر مانند سرب
2 - ابتلای مادر به بیماری‌های عفونی
3 - تب شدیدی که به تشنج کودکان تم شود
4 - نوزادان نارس و نوزادانی که در هنگام تولد دچار کمبود اکسیژن شوند
5 - وارد شدن ضربه به سر کودک ضمن به دنیا آمدن یا بعد از آن

درمان اختلالات رشدی کودک
هرچه تاخیر رشدی کودک از طرف والدین زودتر تشخیص داده شود درمان کودک آسان‌تر و سریع‌تر اتفاق خواهد افتاد. در نتیجه احتمال رشد کامل و مطلوب بیشتر می‌شود.
والدین می‌توانند بعد از مشاهده نشانه‌های مطرح شده سریعا درمان فرزند خود را تحت نظارت یک متخصص آغاز کنند. درمان‌ها شامل دارو درمانی، گفتار درمانی ، کاردرمانی، بازی درمانی و ... است .

دلبستگی کودک های طلاق

دلبستگی نا ایمن کودکان طلاق در مواجهه با ازدواج مجدد والدین



بعد از سالها گوش دادن به داستان زندگی کودکان و والدینی که با مشکلات دلبستگی دست و پنجه نرم می کردند، همدلی با نوجوانان و جوانانی که گرفتار مسائل دلبستگی علی الخصوص بعد از طلاق والدین بودند و کار با بزرگسالانی که هنوز در تسخیر خلاءهای دلبستگی از گذشته هستند قدم مهمی در جهت تامین سلامت روان آنان محسوب میشود. التیام زخم های ناشی از طلاق و خانواده نابسامان برای کودکان و نوجوانان بسیار حائز اهمیت است.

توانایی شناختن و نشان دادن احساسات به طور صحیح، بخشی از برنامه «یادگیری اجتماعی هیجانی » است. کودکان به شکل طبیعی با بازی، فعالیتهای هنری یا داستانهای استعاری شان شناخته می شوند و احساسات شان را نیز از همان طریق بروز می دهند. در کودکان طلاق بروز کلامی و بازشناسی هیجانهای ظریف تر، بسیار دیرتر اتفاق می افتد.

کودکان هیجان های ظریف تر مانند شرم، حقارت، یأس یا حسادت را نمی توانند بازشناسی کنند؛ اما با این حال، آنها را احساس می کنند، ابراز این هیجانها معمولاً در حین بازیهای تخیلی، فعالیت هنری یا در قالب هم حسی با شخصیت های داستانی اتفاق می افتد. هیجانهایی که به سختی قابل نام گذاری هستند و برای کودکانی که فقدان را در هر سطحی تجربه می کنند، مشکل ایجاد می کند.

طلاق، جدایی، مرگ،ترک کردن یک جمع، از دست دادن توجه یک والد محبوب به دلیل افسردگی والد ضرورت شناخت عواطف و برون ریزی صحیح در کودکان را بیش از پیش مطرح مینماید.به همین منظور فعالیت ابرازگرانه زیر با هدف آموزش بیان عواطف به کودک طراحی شده است.
در دسترس 24/7
ما همیشه آماده کمک به شما هستیم