خانواده درمانی

مشاوره خانواده آنلاین
همه ما بسته به موقعیت و شرایط مان نسبت به سایر اعضای خانواده خود مسئولیت داریم. این مسئولیت برای ارکان مدیریتی خانواده یعنی زن و مرد از اهمیت بیشتری برخوردار است. بر همین اساس زن و مرد می بایست با تکیه بر مهارت های اکتسابی حاصل از مشاوره خانواده نسبت به بهبود زندگی خود تلاش نمایند. فرزندان خانواده نیز می بایست به نحو صحیحی تربیت شوند تا بتوانند فردی موفق و مفید باشند. در مقایسه خانواده های موفق با خانواده های غیرموفق از لحاظ ساختاری به چند تفاوت ساده اما اساسی می رسیم. این تفاوت ها در مواردی نظیر آگاهی، عشق، محبت، مسئولیت پذیری و همدلی می باشد که بدون آنها نمی توان خانواده و زندگی زناشویی مناسبی داشت. اگر فردی تصمیم بر ازدواج و تشکیل خانواده گرفته است می بایست مهارت و آگاهی لازم را داشته و یا کسب نماید.


اهمیت مشاوره تلفنی خانواده چیست؟

خانواده نقش مهمی در شکل گیری شخصیت فرد در زندگی فردی و اجتماعی دارد. اما در زمان مشکلات خانوادگی باید به چه کسی مراجعه کرد؟ چه کسی به داد ما خواهد رسید؟ آیا می شود با هر کسی درد و دل کرد؟ اصلا درد و دل کردیم. او چه کاری از دستش بر می آید؟ آیا می تواند گره ای از کار ما باز کند؟ مشاوران خانواده معتقدند اگر مشکلی در خانواده پیش بیاید و شما دست روی دست بگذارید این مشکل فردا ممکن است به فاجعه بزرگتری تبدیل شود. صحبت کردن با یک روانشناس کاربلد و آموزش دیده از شما شخصیتی می سازد که در شرایط حاد بهترین واکنش را از خود نشان دهید.

مشاوره می تواند از طریق راه های گوناگونی صورت بگیرد تا بتواند نیازها و دغدغه های افراد مختلف را در زمینه‌های گوناگون برطرف نماید.

یکی از روش هایی که توسط مرکز مشاوره ما برای افرادی که قادر به حضور در مراکز مشاوره نیستند ایجاد شده است مشاوره تلفنی رایگان با موبایل است. امروز تمامی افراد موبایل دارند و به راحتی از طریق آن به شبکه اینترنت و نیز شبکه تلفن وصل می باشد.

آوای سعادت

خانواده درمانی

جدیدترین مقالات روانشناسی خانواده درمانی

راهکار با شوهر ایرادگیر

  1. از کلمه «من» استفاده کنید. این کلمه تمرکز را روی شما حفظ می‌کند و طرف مقابل حس نمی‌کند که مورد اتهام قرار گرفته است.
  2. سعی کنید زمانی که همسرتان ناراحت و عصبانی است از صحبت کردن و بحث و مشاجره با او بپرهیزید و فقط به او این اطمینان را بدهید که متوجه شده‌اید که ناراحت است و زمانی که اوضاع آرام‌تر شد حتماً در رابطه این موضوع با هم صحبت خواهید کرد.
  3. هنگام صحبت کردن سعی کنید از گریه کردن و فریاد زدن بپرهیزید و تأثیر لحن ملایم در انتقال پیام را نادیده نگیرید. زمانی که شما احساساتی فراتر نشان می‌دهید، همسر شما کمتر به موضوع بحث و صحبت شما توجه می‌کند و بیشتر محو احساسات شما خواهد شد.
  4. در ابتدای تعیین این حد و مرزها ممکن است احساس خوبی نداشته باشید، اما صبور باشید و ادامه دهید.
  5. سعی نکنید نتیجه را به همسرتان تحمیل کنید. ممکن است واکنش همسرتان در برابر صحبت‌های شما خشم و یا عصبانیت باشد. شما آرام باشید و روی حدود خودتان محکم بمانید.
  6. تمرین کنید که درباره هر انتقادی که همسرتان از شما می‌کند با آرامش کامل فکر کنید و به این نتیجه برسید که آیا انتقاد او موجه و درست است و واقعاً ایرادی که همسرتان از شما می‌گیرد در شما وجود دارد یا از خود بپرسید که آیا شما عمداً کاری انجام می‌دهید که ممکن است همسرتان رو عصبانی کند یا باعث بشود او احساس کند که شما قصد بی احترامی به او را دارید.
  7. ممکن است سخت باشد که بعد از ادامه پیدا کردن انتقادات شوهرتان واکنش تندی نداشته باشید، بنابراین نکته کلیدی این است که بتوانید یک قدم به عقب بردارید و به کل وضعیت نگاه کنید، جا نزید و به مسیر خود ادامه دهید.

خانواده متزلزل

بر اساس گفته بهترین مشاوره خانواده این نوع خانواده دارای ویژگی های زیر است و خانواده متزلزل از هدف اصلی بازمانده و ارزش هایش را از دست داده است و در خانواده متزلزل امید وجود ندارد و دید مثبت نسبت به آینده نیز وجود ندارد و در خانواده متزلزل مدیریت تجزیه شده و تصمیم گیری در آن دشوار است.

و زندگی به میزان قابل ملاحظه ای کاهش پیدا کرده و انگیزه چندانی برای پایبندی اعضای آن وجود ندارد.

و در این خانواده ها دیده می شود که مسئولیت پذیری عادلانه نیست و در قبال انجام وظایف مشوق صورت نمی گیرد و مشکلات و مسائل جزیی سریع به بحران یا تشنج تبدیل می شود و در این افراد انتقادهای اعضای خانواده به یکدیگر به شکل مستقیم، مستمر و غیر منصفانه است. 


خانواده گسترده و متلاشی

بر اساس گفته روانشناس خانواده ویژگی های یک خانواده گسیخته و متلاش عبارت اند از عدم ثبات که علت عدم ثبات را می توان در عدم موفقیت اعضای خانواده در انجام تکالیف نقش خود جست و جو کرد.

پدر و مادر که عضور اصلی خانواده هستند، نتوانسته اند نقش واقعی خود را ایفا کنند و شاید فقط در دنیا آوردن آن ها نقش داشته اند و در توجه به رشد روانی آن ها کاری نکرده اند.

طلاق و جدایی یکی از موارد دیگر است که می توان به آن اشاره کرد، بعضی از والدین تصمیم به جدایی می گیرند و این باعث تزلزل خانواده و متلاشی شدن آن می شود.مورد دیگر خانواده درون تهی است که در آن خانواده هیچ مهر و محبت و عاطفه ای بین افراد وجود ندارد و این در حالی است که افراد باید نقش خود را به خوبی ایفا کنند و از آن لذت ببرند.

و مورد دیگر غیبت اجباری یکی از والدین است و خانواده ای که در آن یکی از والدین از دنیا رفته و یا به هر دلیل دیگری در کنار خانواده نیست و مورد آحر این که عدم موفقیت غیر ارادی یکی از والدین و یا هر دو در نقش های اساسی مثلا معلولیت یکی از آن ها و یا هر دو و یا امراض جسمانی و .... است.

بد دهنی و فحاشی همسر

  1. فحاشی یک مکانیزم دفاعی در برابر ناکامی ها و عقده های فرد است.
  2. فحاشی می‌تواند به دلیل سرکوب کردن احساسات در دوران کودکی باشد.
  3. کودکان، ناسزاگویی و توهین های کلامی را الگو برداری و تقلید می‌کنند.
  4. این افراد با فحاشی احساس حقارت و حقیر بودن و ناتوانی خود را در برقراری ارتباط با دیگری بیان می‌کنند.
  5. گاهی اوقات فردی که فحاشی می‌کند احساس برتری تمام، در وجود خود می‌کند.
  6. فردی که فحاشی می‌کند هیچ مهارتی جهت برقراری ارتباط با همسرش را نمی‌داند.
  7. برخی از افراد از زمان کودکی آموخته‌اند که به این شیوه عمل کنند و با فحاشی کردن تنش و خشم خود را خالی کنند.
  8. مشاوران و روانشناسان سعی می‌کنند تا مهارت‌های کلامی و رفتاری را به این اشخاص آموزش دهند.
  9. فردی که ناسزا می‌گوید از اعتبار اجتماعی‌اش کاسته می‌شود و دیگران کمتر به او اعتماد می‌کنند.
  10. گاهی اوقات افراد از کلمات رکیک به‌عنوان شوخ طبع بودن استفاده می‌کنند.

آرام کردن همسر در لحظه عصبانیت

برای آرام کردن همسر تان در زمان عصبانیت چه باید کرد؟ 


واکنش هر فرد در زمان عصبانیت متفاوت است. حفظ آرامش در موقعیت‌های بحرانی به شما کمک می‌کند تا مسائل را به روش‌های بهتری حل نمایید. معمولا در دعوای بین زوجین اوضاع زمانی از کنترل خارج می‌شود که خشم و عصبانیت بر هر دو غلبه کرده و مانع از رسیدن به نتیجه‌ای منطقی می‌شود.

 1. پیش از آرام کردن همسر تان خودآرام‌شان را حفظ کنید در هنگام عصبانی شدن همسر، شما به صورت ناخودآگاه واکنشی به اندازه عصبانیت او نشان خواهید داد. در این زمان عقب بایستید، آرامش خود را حفظ کرده و سعی کنید که پیش از هر واکنشی، تحت تاثیر عصبانیت او قرار نگیرید. با حفظ آرامش بهتر می‌توانید فکر کنید.

 2. از دید همسرتان به موضوع بنگرید سعی کنید علت عصبانیت همسر خود را بفهمید. آیا روز بدی داشته؟ آیا خسته است؟ در مورد موضوع خاصی نگران است؟ علت خشم او هر چه که باشد رفتار نامناسب او را توجیه نمی‌کند؛ اما پی بردن به علت نا آرامی‌اش، به شما کمک می‌کند تا در مورد موضوعی که او را به این حال دچار کرده، صحبت کنید. 

به این صورت بیشتر می‌توانید به آرام شدن همسرتان امیدوار باشید. در نظر داشته باشید که گاهی افسردگی یا نداشتن مهارت های ارتباطی در همسرتان و یا خود شما مانع از آرامش دادن به او می‌شود. در این زمان بهتر است که برای حل مسائل، از یک روانشناس حرفه‌ای کمک بگیرید.

 3. آرام کردن همسر | سرزنش نکنید کلامی که برای آرام کردن همسر استفاده می‌کنید بسیار اهمیت دارد؛ جملاتی مثل "سعی کن آرام باشی، داد نزن"، کمکی به آرام کردن او نمی‌کند. از خود همدردی و پذیرش نشان دهید. برای این کار تنها به حرف و کلام اتکا نکنید؛ ارتباط غیر کلامی تاثیر بیشتری نسبت به حرف و سخن دارد. به او نشان دهید که درکش می‌کنید. برای مثال می‌توانید بگویید " به نظر عصبانی و خشمگین می‌آیی، بگو چه چیزی تو را انقدرناراحت کرده".

 4. در احترام گذاشتن پا فشاری کنید هر کسی ممکن است در زمان عصبانیت حرف‌هایی گفته یا کارهایی بکند که بعدا از آن‌ها پشیمان شود. پس اگر در زمان عصبانیت به حرف‌های همسرتان پاسخ دهید، شرایط بدتر می‌شود. اگر شروع به سرزنش و دعوا با شما کرد، خود را از آن موقعیت خارج کرده و از او بخواهید که پس از آرام شدن با هم صحبت کنید.

 برای مثال همسرتان با عصبانیت شروع به دعوا و سرزنش شما می‌کند؛ به آرامی به او بگویید "می‌دونم عصبانی هستی، من هم دلم می‌خواهد به حرف‌های تو گوش دهم، اما تا زمانی که بتوانی با من با احترام صحبت کنی به آشپزخانه می‌روم". برخورد صحیح در بسیاری از موارد باعث تمام شدن بحث و دعوا می‌شود.

افزایش درک و فهم همسران از یکدیگر

برای ایجاد اعتماد در زندگی مشترک افزایش درک و فهم متقابل از همسر امری ضروری است . مردان و زنانی که صمیمیت زیادی با همسرشان دارند در پیش بینی احساسات ، عقاید و باورهای همسرشان بسیار دقیقند . همسرانی که از زندگی خود رضایت بالایی دارند می توانند شخصیت ، علایق ، احساسات و نیازهای اجتماعی همسرانشان را وصف کنند و همسران آنها نیز می توانند به همان صورت همسر خود را به لحاظ ظاهر ، احساسات ، توانمندی ها و ضعف ها وصف کنند . آنها وقت زیادی که با هم صرف می کنند ، با یکدیگر درباره احساسات و اتفاقات روزمره یا آنچه همکارشان یا فرزندشان گفته است حرف می زنند و به همین دلیل ارتباط و اعتماد بیشتری به هم پیدا می کنند .

دور شدن اعضای خانواده

فاصله گرفتن تدریجی اعضای خانواده

افراد به طور طبیعی با بزرگتر شدن ، رشد و تغییر می کنند.

 در یک رابطه ، گاهی اوقات ما باید با نحوه تغییر و رشد اعضای خانواده خود سازگار شویم. هنگامی که بچه ها نوجوان هستند ، والدین بالغ این فرصت را دارند که وقتی فرزندانشان خارج از خانه هستند در مورد نحوه زندگی خود فکر کنند و در بعضی مواقع اعضای خانواده می توانند ایده های بسیار متفاوتی از آنچه به نظر می رسد داشته باشند.

 ممکن است شما فرزندی در خانه داشته باشید که می خواهد در خانه بماند چرا که آنها دوره کالج خود را در منزل می گذرانند و نمی خواهند به بیرون بروند.

 شما ممکن است بخواهید به کوهستان بروید در حالی که همسرتان مایل به ماجراجویی در سراسر جهان است.

 یک مشاور خانواده تلفنی و آنلاین می تواند به خانواده شما کمک کند تا بدون درگیری و دعوا ، آینده خود را هدایت کند .

 مشاوره زمینه ای برای ارتباط آزادانه با یک واسطه بی طرف را فراهم می کند.

رابطه زوجین با خانواده همسرشان

نکات مهم در رابطه زوجین با خانواده همسرشان

 

 1. رابطه با خانواده همسر : نقش حمایتی خانواده‌ها محافظت، رفتاری را شامل می‌شود که در واقع برای رشد اعضای خانواده امری ضروری است. این ویژگی شامل رفتارهای کلامی و غیر کلامی می‌باشد که به زوجین نوید می‌دهند در شرایط دشوار، همواره مورد حمایت خانواده‌های خود قرار دارند. این حمایت می‌تواند گاهی تنها کلام‌های محبت آمیز، جملات دلگرم کننده و رفتارهای این چنینی باشد.

 توجه کنید که خیلی از خانواده‌ها به خاطر نگرانی‌های مداوم خود از کودکی برای فرزندان‌شان نقش محافظت کننده‌های افراطی را ایفا می‌کنند. آن‌ها دائما دنبال ارائه رهنمودهایی برای مراقبت از فرزندانشان هستند. این خانواده‌ها پس از ازدواج نیز به احتمال زیاد همان سبک رفتاری را ارئه می‌دهند. این گونه رفتارها در کسب استقلال زوجین تاخیر ایجاد می‌کند و یا در بسیاری از موارد به اختلافات و تعارضاتی بین آن‌ها می‌انجامد.

 2. رابطه با خانواده همسر | میزان کنترلگری خانواده ها دخالت اطرافیان در زندگی زناشویی یکی از اولین چالش‌هایی است که زوجین با آن روبرو می‌شوند. همیشه میزانی از کنترل برای راهنمایی، تاثیرگذاری ومحدود کردن رفتار اعضای خانواده ضروری است. 

اما خانواده‌ها باید بتوانند این کنترل کردن‌ها را پس از ازدواج به حداقل میزان خود کاهش دهند. در واقع زوجین نیازمند دارند که برای تشکیل یک هویت مستقل، خودشان به تنهایی تصمیم بگیرند و برای خانواده جدید خود قوانین و اصول مخصوص به خود را وضع کنند. گرچه این قواعد می‌توانند در راستای قواعد خانواده‌های اصلی وضع شوند اما مهم است که به صورت جدا از خانواده اصلی نیز تعریف گردند.

 3. نحوه‌ی ارتباط صمیمانه این که شما بتوانید ارتباط صمیمانه‎ای با خانواده‌های خود برقرار کنید بسیار اهمیت دارد. در واقع داشتن روابط صمیمانه با خانواده خود پس از ازدواج تاثیر مثبتی در هویت شما خواهد داشت و از جهتی به خاطر دریافت حمایت‌های مادی و عاطفی متقابل از آن‌ها در ارتقای وضعیت سلامت روانتان نیز بسیار موثر است.

 ارتباط صمیمانه در واقع رابطه‌ای دوستانه است که شما می‌توانید در آن بدون ترس از قضاوت، مشکلات و مسائل خود را مطرح کنید. خط قرمزها در رابطه با خانواده همسر به طور کل نحوه ارتباط شما با خانواده‌ی خود به میزان زیادی کیفیت ارتباط با همسرتان را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد.

 گاهی اوقات مدیریت روابط آنقدر پیچیده می‌شود که افراد را در دو راهی انتخاب بین خانواده و همسر قرار می‌دهد. این گونه جبهه بندی‌ها در دراز مدت برای افراد بسیار آسیب زننده است. به هیچ عنوان نباید بگذارید کار به تنفر و قطع رابطه با خانواده همسر برسد. هنگام مواجه با این مشکلات بهتر از مشورت یک متخصص در زمینه خانواده کمک بگیرید.

لجبازی در زندگی زناشویی

لجبازی در زندگی زناشویی 

 

لجبازی یکی از ویژگی‌های انسانی است که هر فرد گاهی از آن استفاده می‌کند. فرد لجباز شبیه یک کودک رفتار می‌کند و به اصلاح "بچه می‌شود". به حرف خود اصرار ورزیده و بی دلیل به حرف کسی گوش نمی‌کند و کار خودش را انجام می‌دهد؛ گویی که هیچ چیز جلودارش نیست.

 بهترین برخورد با لجبازی همسر در زندگی زناشویی همسر شما نیز از لجبازی لذت نمی‌برد، پس بهتر است راهی پیدا کنید تا او یاد بگیرد از این روش برای رسیدن به خواسته‌هایش استفاده نکند.

 1. سکوت کنید بهترین و مورد پسندیده‌ترین رفتار، سکوت است؛ پس خودتان را کنترل کنید. زیرا اگر شما پرخاشگری کنید، لجبازی او بیشتر و بیشتر می‌شود. شما می‌توانید در زمانی دیگر به علل لجبازی او پی برده و آن‌ها را رفع کنید. مطمئنا سکوت شما موجب تغییر رفتار همسرتان نخواهد شد، اما می تواند از کشمکش و مشاجره های طولانی جلوگیری نماید.

 2. کمبود اعتماد به نفسش را درک کنید کمبود اعتماد به نفس و عدم خودباوری یکی از علل اصلی لجبازی در زندگی زناشویی است. معمولا افرادی دست به لجبازی می‌زنند که اعتماد به نفس کافی نداشته و با لجبازی به نوعی اقتدارشان را نشان می‌دهند. پس برای آرامش در زندگی و افزایش اعتماد به نفس همسر خود کمک کنید تا خود را بهتر بشناسد و باور کند.

 3. شما بی تقصیر نیستید لازم است بدانید همیشه همسرتان مقصر نیست؛ بلکه این رفتار اشتباه خودتان بوده که موجب لجبازی همسرتان شده است. خیلی وقت‌ها ممکن است به خاطر لحن اشتباه شما، همسرتان به لجبازی دست بزند.

 4. لجبازی با لجبازی فایده ندارد افراد لجباز با ناتوانی در کنترل هیجانات خود نمی توانند میان اتفاقات محیطی و احساسات درونی خود تعادل برقرار کنند و پذیرش آن برایشان دشوار است. به این ترتیب با لجبازی و فرافکنی سعی می کنند این ضعف خود را به دیگران تعمیم دهند و بقیه را مقصر معرفی کنند.فراموش نکنید که لجبازی در زندگی مشترک تنها به بدتر شدن رابطه زناشویی ختم می‌شود و با ایجاد تعارضات مختلف به هر دو شما صدمه وارد می‌کند.

برخورد با خساست همسر

برخورد با خساست همسر

 

 بسیاری از افراد فکر می کنند که زندگی با فرد خسیس به هیچ وجه ممکن نیست و طلاق تنها راه است. در حالیکه اگر به زندگیتان علاقه دارید می توانید با استفاده از برخی راهبردهای رفتاری خانواده خود را حفظ کنید و به طلاق به عنوان آخرین گزینه نگاه کنید.

 روش های مناسب برخورد با خساست همسر

 1 - قبول خساست

 در مرحله اول باید وجود خساست را در شخصیت همسرتان بپذیرید و قبول کنید که نمی توانید او را به طور کل عوض کنید بلکه تنها می‌توانید رفتارهای او را ترمیم کرده یا تعادل ببخشید. قبول این واقعیت باعث می‌شود که این مشکل به اندازه قبل آزاردهنده نباشد.

 

 2 - مشورت برای خرید

  به دلیل احتمال بروز اختلاف نظر بر سر خرج کردن، بهتر است که قبل از خرید حتما با همسرتان مشورت کنید چرا که ممکن است بعدا با لجبازی و خشم او مواجه شوید. هم ­چنین شما می ­توانید هر ماه با یکدیگر در مورد میزان مخارج احتمالی یک قرار کلی بگذارید تا همسرتان از دیدن خریدها غافلگیر نشود.

 

 3 - ابراز ناراحتی

 وقتی که از رفتار و خساست های همسرتان خسته شدید، ناراحتی خود را ابراز کنید. البته منظور این نیست که جنجال راه بیندازید و دعوا کنید؛ این کار بدترین رفتار ممکن است و تاثیر معکوس دارد. با مهربانی و زبان خوش به او بگویید که از رفتارهایش ناراحت شده اید و حتی خجالت می‌کشید. ناراحتی اگر که به صورت صحیح ابراز شود، باعث ایجاد یک تلنگر در فرد می‌شود.

 

 4 - تشویق کردن

 افراد خسیس معمولا در هنگام خرید کردن به مبلغ آن توجه می‌کنند. پس در صورتی که همسرتان هدیه یا هر وسیله ای برای شما گرفت، بابت کوچکی و ناچیزی آن شکایت نکنید و یا او را مورد تسمخر قرار ندهید. چرا که خرید همین هدیه کوچک نیز، ازلحاظ روانی برای او بسیار سنگین بوده است. از او تشکر و قدردارنی کنید. این کار باعث می‌شود که تشویق شود تا دفعات بیشتری این کار را انجام دهد و به مرور رفتار معتدل تری پیدا کند.

 

 5 - مشورت در مورد امور مالی

 برای تصمیم گیری در مورد امور مالی خانه، با یکدیگر مشورت کنید و نظرات خود را در این موارد به همسرتان بگویید. در صورتی که احساس می‌کنید همسرتان برای امور مالی خانه خساست نشان می‌دهد، پیشنهادات خود را به آرامی به او بگویید و دلایل قانع کننده بیاورید.

 

 6 - مراجعه به متخصص 

کمک گرفتن از روانشناس باعث می‌شود که شما بهتر بتوانید همسر خود را درک کنید. هم چنین روانشناس می‌تواند راهکار های بسیار موثری در مورد برخورد با همسرتان در اختیار شما قرار دهد. در صورتی که قصد طلاق گرفتن داشته باشید، روانشناس می‌تواند مزیت ها و مشکلات این تصمیم را به شما بگویید و برای یک تصمیم گیری بهتر یاری تان کند.

در دسترس 24/7
ما همیشه آماده کمک به شما هستیم