تصمیم به ازدواج

برخی از مسائل در زندگی سیاه یا سفید هستند و تصمیم گیری دربارة آنها آسان است. اتومبیلی با سرعت زیاد به سمت شما می آید که رانندة آن متوجه شما نیست. شما برای اینکه زنده بمانید، از مسیر حرکت آن اتومبیل کنار میروید و مطمئن هستید که تصمیم درستی گرفته اید. اما در مورد مسائل خاکستری چه باید کرد؟ باید ازدواج کنیم یا خیر؟ تصمیم دربارة اینکه با چه کسی ازدواج کنیم، جزو مسائل خاکستری و پیچیده و زیبای زندگی بشری است.

اشخاصی که به زندگی نگاهی ساده یا سادهانگارانه دارند، معمولاً سعی میکنند درست و صحیح تصمیم بگیرند؛ اما بعضی از افراد در زمان تصمیم گیری مانند خرگوشی هستند که وقتی نور چراغ اتومبیل به آنها تابیده میشود، بی حرکت و فلج میشوند. حال چه کنیم که ما هم مانند خرگوش در زمان تصمیم گیری برای ازدواجمان به قول معروف «هنگ» نکنیم.

به نکات زیر توجه کنید تا ازدواج موفقی داشته و به دلایل غیر منطقی ازدواج نکنید.

اگر برای فرار از وضعیت ناراحت کننده خانه اقدام به ازدواج می کنید، به جای آن می توانید به دانشگاهی خارج از شهر خود بروید و فردی مستقل و سالم بار بیایید تا بتوانید شاد و سالم زندگی کنید.
اگر به علت بالا رفتن سنتان ازدواج می کنید، سعی کنید از جوانی تان لذت ببرید و ازدواج را تا زمانیکه به بلوغ فکری کامل رسیده اید به تعویق بیندازید.
اگر تنها به دنبال یک حامی و برطرف کننده نیازهای مالی هستید، درستان را تمام کنید و تجربه کاری مرتبط با رشته تان را آغاز کنیدو کاری پیدا کنید وهزینه های مربوط به خودتان را تقبل کنید، پول پس انداز کنید و مستقل شوید.
اگر برای برانگیختن حس حسادت فردی دیگر ازدواج می کنید، نزد مشاور بروید و تا زمانیکه به این بلوغ فکری نرسیده اید با هیچکس ازدواج نکنید.
برای بالا بردن اعتمادبه نفستان ازدواج می کنید، اعتمادبه نفس پایینتان را با افکار مثبت و باارزش جایگزین کنیدو تا زمانیکه اعتمادبه نفس لازم را پیدا نکردید، ازدواج نکنید.

آوای سعادت

تصمیم به ازدواج

جدیدترین مقالات روانشناسی تصمیم به ازدواج

راهکارهای مشاجرات نامزدی

دوره ی نامزدی ابتدای مسیر زندگی مشترک است در این دوره تعهد اولیه نسبت‌ به شریک زندگی شکل می‌گیرد و افراد نسبت‌ به آینده عمیق‌تر تفکر می‌کنند، اما چیزی که قضیه را کمی غم‌ انگیز می‌کند این است که تعارضات زیادی پیش خواهد آمد که دلایلی گاهاً طبیعی نیز به دنبال دارد.

طبیعی است که دختر و پسری که از دو خانواده متفاوت و دو فرهنگ متفاوت بیرون آمده‌اند و سعی می‌کنند با یکدیگر آشنا شوند، کمی درمورد اخلاق و شخصیت یکدیگر غافل‌گیر شوند اما اگر هر دو یاد بگیرند که درباره مشکلات گفتگو و یا با یک مشاور خانواده مشورت کنند، بهتر می‌توانند از پس مشکلات برآیند ولی همه مشاجرات را سرسری بگیرند و به دست فراموشی بسپارند، روزی بالاخره مشکلات سرباز می‌کند و بزرگ و بزرگ‌ تر می‌شود.


دلایل منطقی ازدواج از نظر روانشناسان

دلایل منطقی ازدواج از نظر روانشناسان

یک ازدواج خوب و سالم برای سلامت روحی و جسمی مفید بوده و ازدواج اشتباه یک ورشکستگی جسمی و روحی تمام عیار برای زن و مرد به حساب می آید. برای ازدواج و انتخاب همسر داشتن معیارها و دلایل صحیح الزامی است. افرادی که به دلایل غیر منطقی و واهی ازدواج می کنند، در زندگی مشترک دچار مشکلات زیادی خواهند شد.

در واقع این افراد به جای حل مشکلات خود راه فرار از آنها را در پیش گرفته و ازدواج می کنند و با یک ازدواج نا صحیح از چاله به چاه می افتند.

1 - ازدواج برای رسیدن به عشق و محبت:

عشق و محبت می تواند لازمه یک ازدواج باشد و همه انسان ها نیاز دارند تا یک نفر باشد که دوستش داشته باشند و او هم شما را دوست داشته باشد.

کسی که عشق و محبتش جدا از عشق و محبت پدر و مادر و خانواده باشدده

2 - ازدواج برای داشتن شریک حمایت کننده 

برخی از افراد در زندگی به دنبال یک حامی خوب هستند تا بتوانند در کنار او احساس آرامش و امنیت کنند و به خاطر همین ازدواج می کنند.

شریک شدن در موفقیت های یکدیگر و حمایت اصیل و صمیمانه می تواند به بقای ازدواج کمک کند اما اگر هدف از ازدواج تنها رشد خود و رسیدن به علایق شخصی باشد، این ازدواج با شکست مواجه می شود.

تعیین اولویت ها قبل از خواستگاری

تعیین اولویت ها قبل از خواستگاری

 

قبل از اینکه به خواستگاری بروید و برای پاسخگویی به خواستگار حاضر شوید، بهتر است اولویت های خود را مشخص کنید. اولویت ها شامل خطوط قرمز، باورها، اعتقادات، نوع پوشش، آداب معاشرت و ... می باشد. اگر زمانی که خواستگاری انجام می شود، به دنبال اولویت ها بگردید، برای مثال، ممکن است به دلیل دلبستن به شیک پوشی طرف مقابل، از بررسی اولویت ها سر باز زنید و با این تصور که می توانید با همسر خود در آینده به نتیجه مثبت برسید، هیچ اهمیتی به خواسته های خود ندهید. اما پس از مدتی همسر برای شما عادی می شود. اما آنچه که سر جای خودش باقی می ماند، همان اولویت هایی هستند که روزی به آنها توجه نکرده بودید.

سبک و سنگین کردن

قبل از تصمیم گیری برای ازدواج باید طرف مقابل را در مقابل خود قرار دهید و از نظر تضاد یا تناسب فرهنگی او را به طور کامل بررسی کنید. تناسب فرهنگی به این معنا نیست که زن و شوهر لزوما با یکدیگر منطبق باشند. اما نباید شکاف های فرهنگی نیز به حدی باشد که نتوان هیچ وجه مشترکی را میان آنها پیدا کرد.

 

 

ازدواج با آدم خسیس

ازدواج با آدم خسیس

 

ازدواج با آدم خسیس چه عواقبی برای شما خواهد داشت؟ در صورتی که به آن به عنوان یکی از گزینه های ازدواج فکر می کنید باید همه جوانب آن موضوع را در نظر بگیرید زیرا در ازدواج با فردی خسیس باید مشکلاتی مانند نحوه پول گرفتن از همسر، دعوا به خاطر مخارج، انزوای مخارج و بسیاری از موارد آزاردهنده دیگر دست و پنجه نرم کنید.

آدم خسیس فقط پول جمع می کند و به طور بیمار گونه ای در مصرف کوچک ترین چیزها پس انداز می کند و هیچ گاه قصد خرج کردن آن ها را ندارد و با این رفتارش زندگی همسر و فرزندان را قربانی روز مبادا می کند و هزینه های لازم زندگی را در نظر نمی گیرد و برای آن ها هیچ پولی خرج نمی کند.

اانتظار تغییر نداشته باشید

اگر در حال حاضر دوست پسر خسیسی دارید می توانید او را امتحان کنید البته باید توجه داشته باشید که خساست به سختی درمان می شود و شما نباید به امید این که بعد از ازدواج با روان درمانی او را درمان کرده و تغییر می دهید، باشید، زیرا او هیچ گاه نمی تواند به آدم دست و دلبازی تبدیل شود.

در صورتی که این ویژگی همسر آینده تان را به موقع تشخیص دهید به شما کمک می شود تا تصمیم گیری بهتری داشته باشید و شما را از یک عمر پشیمانی باز دارد، شاید در ابتدا به خودتان بگویید که عشق و علاقه از همه چیز مهم تر می باشد اما درست زمانی که شور و شوق اولیه از بین رفت متوجه خواهید شد که مرتکب چه اشتباه بزرگی شده اید زمانی که بسیار برای شما دیر شده است. در ازدواج و انتخاب همسر این معیار مهم را در نظر بگیرید تا همسر مناسبی را برگزینید.

ترس از فقر

می خواهید بدانید ازدواج با چه مردانی اشتباه می باشد؟ یکی از آن ها مرد خسیس است، مرد خسیس جز مردانی می باشد که اگر به خودتان بیایید متوجه می شوید که زندگی تان به آت و آشغال تبدیل شده است زیرا آدمی که حس خساست در او وجود دارد هیچ چیز را دور نمی اندازد، به طور مثال او جوراب های کهنه ای که سوراخش را بارها دوخته، قوطی رب، سطح ماست و ته مانده های مداد رنگی دوران مدرسه اش را نگه می دارد.

فرد خسیس خیلی زیاد از فقیر شدن، آینده و مشکلات مالی می ترسد و استرس دارد به طوری که هیچ گاه نمی تواند زندگی عادی و بدون از نگرانی برای خود رقم بزند و زندگی شاد و با رفاهی را تجربه کند.

آدم های خسیس به طور معمول وسواس عملی و فکری دارند و خسیس بودن آن ها از کادو دادنشان مشخص می شود پس در دوران نامزدی به این نکته توجه داشته باشید و خریدهایش را متناسب با سطح مالی اش بسنجید تا بتوانید در این خصوص تصمیم درستی را بگیرید.

آمادگی جسمانی قبل از ازدواج

آمادگی جسمانی قبل از ازدواج
در موارد آمادگی زنان برای ازدواج باید به سن و سال و توانایی جسمانی هم توجه کنید. مسلم است که ازدواج به آمادگی جسمانی مناسبی نیاز دارد.
تا حدی که بعضی‌ها آن را برای امر ازدواج کافی می‌شمارند. برای ازدواج بهتر است که زوجین از تفاهم مناسبی نسبت به آمادگی جسمانی برخوردار باشند.
مثلا نسبت به سن و سال ازدواج گفته می‌شود که تا حد امکان بین 2 تا 7 سال اختلاف سنی نداشته باشید. اما هرچه سن از 30 بالاتر می‌رود، این توصیه هم کم رنگ تر شده و بلوغ فکری جایگرین آن می‌شود.

شما لازم است در این نقطه به این مقوله فکر کنید که ازدواج در سنین پایین با چه پیامدهایی روبرو خواهد بود؟
مثلا افراد زیادی پس از ازدواج در سن پایین، ازانتخاب ناآگاهانه خود ناراضی هستند. یا اینکه تعویق ازدواج و بالا رفتن سن چه پیامدهایی خواهد داشت؟
مثلا می‌تواند باعث کاهش انعطاف پذیری و همچنین شادابی جسمانی شما باشد. خصوصا در زمانی که شما به آن بیشترین احتیاج را دارید.

تردید در ازدواج

تردید در ازدواج

 

شک و تردید در ازدواج و دادن پاسخ مثبت به خاستگار ممکن است سراغ هرکسی بیاید چرا که تصمیم‌گیری اصولاً کار آسانی نیست. شک و تردید و دودلی از مواردی هستند که هر تصمیم‌گیری را سخت‌تر کرده و یا به وقفه می‌اندازند. معمولا افراد هنگام تصمیم گیری در رابطه با ازدواج دچار تردید و دودلی می‌شوند. شناخت دلایل اصلی شک و تردید در ازدواج فرایند تصمیم‌گیری را برای فرد آسان‌تر می‌کند. 

تصور غیر واقعی از ازدواج

برخی از افراد دورنمایی غیر طبیعی و وحشتناک نسبت به ازدواج دارند. این گونه رویکردها به ازدواج، تصمیم‌گیری در این مورد را با مشکل مواجه می‌کند. به همین خاطر است که اینگونه افراد هنگام تعهد دادن برای تصمیمات مهمی همچون ازدواج دچار تردید و دودلی شدید می‌شوند.

ترس از ازدواج چیزی است که این افراد را در تصمیم گیری با مشکل مواجه می‌کند. آن‌ها به طی کردن مسیر بلندی که در پیش دارند فکر می‌کنند و دچار اضطراب و استرس می‌شوند. می‌خواهند مطمئن باشند که تصمیم‌شان صد در صد درست است؛ بنابراین از عدم اطمینان می‌ترسند و در تصمیم گیری از خود ضعف نشان می‌دهند.

مسایل اقتصادی

در سال‌های اخیر نقش مشکلات مالی در زندگی زناشویی بسیار برجسته شده است. یکی از اصلی ترین عواملی که باعث ایجاد تردید و دودلی در تصمیم گیری در رابطه با ازدواج می‌شود، شرایط مالی و اقتصادی است. این عامل بیشتر در مردان تاثیر می‌گذارد. امروزه تامین حداقل‌های اقتصادی برای ازدواج کار راحتی نیست؛ از جهتی داشتن حداقل‌های اقتصادی برای ازدواج لازم است. در نتیجه بسیاری از مردان هستند که حتی بعد از انتخاب همسر ایده آل خود باز هم در رابطه با ازدواج دودل هستند.

مهارت تصمیم گیری برای ازدواج

مهارت تصمیم گیری برای ازدواج

 

ازدواج يك تصميم گيري است. تصميم گيري مهمي كه انسان در خصوص زندگي مشترك خود انجام مي دهد. همسر تنها عضو خانواده است كه براساس تصميم گيري و انتخاب فرد صورت مي گيرد و بقيه روابط خانوادگي و فاميلي قابل انتخاب نيست. باتوجه به نقش مهارت  تصميم گيري در انتخاب همسر آينده، و اهميتي كه اين انتخاب در سلامت جسم و روان و همچنين كيفيت زندگي دارد، ضروري است با مهارت تصميم گيري بيشتر آشنا شويد.

قبل از هرچيز بهتر است بدانيدكه انسان ها به صورت هاي مختلفي تصميم گيري مي كنند. ازجمله :

تصميم گيري احساسي – در اين جا زيربناي تصميم گيري يك احساس است و فرد بر اساس آن چه احساس مي كند تصميم مي گيرد. به اين ترتيب احساس هاي مختلف مي توانند منجر به تصميم گيري هاي مختلفي شوند. ازدواج براساس احساس عشق و محبت نمونه اي از يك ازدواج احساسي است. داشتن عشق و محبت به يكديگر بسيار ارزشمندو زيباست. ولي بناگذاشتن يك زندگي براساس يك احساس و تصميم گيري براساس يك احساس كار اشتباهي است. عشق و محبت براي زندگي مشترك لازم است ولي كافي نيست.

نمونه اي ديگر از تصميم گيري هاي احساسي در ازدواج، تصميم گيري براساس اضطراب است. گاهي اوقات ممكن است افرادي احساس كنندكه ممكن است اگر با اين فرد خاص ازدواج نكنند ديگر فرصت ازدواج نخواهند داشت و به همين دليل تصميم به ازدواج بگيرند.

تصميم گيري تكانشي- در اين نوع تصميم گيري فرد بسيار سريع و بدون ارزيابي هاي لازم تصميم گيري مي كند. در اين نوع تصميم گيري فرد بسيار با شتاب به انجام عملي مي پردازد. گاهي اوقات در بعضي ازدواجها همين گونه عمل مي شود و يكي از طرفين بسيار عجله دارد كه وصلت صورت گيرد و معمولا طرف مقابل هم به اين درخواست و عجله جواب مي دهد. ازدواج با شتاب هميشه با مشكل رو به رو مي شود. در اين ازدواجها، فردي كه عجله دارد معمولا سعي مي كند نكته اي را بپوشاند و مانع از آن شود كه طرف مقابل به خوبي فكر كند و تصميم بگيرد.

 

تصميم گيري اجتنابي – در اين نوع تصميم گيري فرد به علت ترس و اضطرابي كه دارد سعي مي كند تا آن جا كه ممكن است تصميم گيري نكند و تصميم گيري را به عقب اندازد. در اين شرايط معمولا زماني فرد فعاليتي را انجام مي دهد كه ديگر چاره ديگري نداشته باشد و امكان به عقب انداختن بيشتر و جود نداشته باشد. اين نوع به تعويق انداختن هامعمولا باعث بروز مشكلات متعددي مي شود. در اين نوع ازدواج ها فرد سعي مي كند تا آن جا كه ممكن است از ازدواج امتناع كند و آن را به عقب اندازد. به اين ترتيب،‌ فرصت هاي مناسبي را در زندگي خود از دست مي دهد.

اصول تصميم گيري عقلاني در ازدواج

اصول تصميم گيري عقلاني در ازدواج

 

مهارت تصميم گيري داراي  مراحل مختلفي است كه به شرح زير مي باشند:

1. مواجه شدن با يك تصميم – نكته مهم آن است كه فرد دريابد كه با يك تصميم گيري روبه رو است. زماني كه فرد متوجه شد بايد تصميم بگيرد،‌ ضروري است كه برموضوع تمركز كند، موضوع را روشن كند و اطلاعات مورد نياز را جمع آوري كند. در مورد ازدواج، هنگامي كه خواستگاري براي دختري مي آيد يا فرد تمايلي به ازدواج و تشكيل زندگي مشترك احساس مي كند، بايد مشخص كند كه در اين زمينه بايد تصميم بگيرد و فرآيند زير را شروع كند.

 

2. خلق حق انتخابها و جمع آوري اطلاعات درباره آنها- در اين مرحله فرد با استفاده از روش بارش فكري  سعي مي كند راه حل ها و حق انتخاب هايي براي وضعيت خود به دست آورد و در مورد هر يك از حق انتخاب ها اطلاعات مورد نياز را جست و جو كند. در مورد ازدواج،‌‌ حق انتخاب افرادي است كه پيشنهاد ازدواج به او داده اند يا مايل به ازدواج با آنان است و او بايد درمورد آنان اطلاعات مورد نياز را جمع آوري نمايد.

 

3. ارزيابي پيامدهاي پيش بيني شده حق انتخابها- در اين مرحله فرد سعي  مي كند كه پيامدهاي هر يك از حق انتخاب ها را بررسي و مطالعه كند. در مورد ازدواج،‌ همچنين او بايد ارزيابي كند كه در صورت ازدواج با آنان چه پيامدهايي مورد انتظار اوست.

 

4. متعهد كردن خود به يك تصميم- در اين مرحله،‌ فرد يكي از حق انتخابها را برمي گزيند و تمام تمركز خود را بر همين حق انتخاب قرار مي دهد. در مورد ازدواج،‌ زماني كه فرد تصميم به ازدواج با فردي گرفت، بايد بر اين نظر خود بياستد نه آن كه مرتب از يك مورد به يك مورد ديگر تغيير عقيده بدهد يا هميشه اين احساس با او باشد كه اگر با ديگري ازدواج مي كرد بهتر بود.

 

5. طرح ريزي براي چگونگي اجراي تصميم – پس از آن كه فرد خود را به يك حق انتخاب محدود و متمركز كرد برنامه اجرايي مربوط به آن حق انتخاب را مشخص مي كند. در حقيقت در اين مرحله فرد مشخص مي كند براي انجام اين تصميم خود چه گام هاي اجرايي بايد بردارد. در مورد ازدواج،‌ اين مرحله شامل مراسم خواستگاري يا صحبت با والدين و آشنايان خود در مورد يك خواستگاري خواهدبود. يا چنان چه براي ازدواج احتياج به شرايط و امكانات خاصي دارد مثلا تهيه خانه و... به اين امور بپردازد.

 

6. اجراي تصميم- مهم ترين فعاليتي كه شخص در اين مرحله بايد انجام دهد آن است كه زمان بندي فعاليت هاي اجرايي را مشخص كند. به تصميم خود پاي بند باشد، اجتناب نكند، هر گامي كه برمي دارد به خود پاداش دهد. در اين مرحله فرد به طور عملي وارد مرحله خواستگاري، آشنايي و مراسم مربوط به آن مي شود.

 

7. ارزيابي پيامدهاي واقعي اجراي تصميم- پس از آن كه فرد مراحل تصميم گيري بالا را انجام داد، بايد ميزان دست يابي به هدف خود را ارزيابي كند و درصورت دست نيافتن به هدف موردنظر، مراحل بالا را مجددا انجام دهد. چنان چه كوشش هاي فرد در ازدواج با فرد خاصي ناموفق ماند،‌ فرد به بررسي مراحل بالا مي پردازد و از خود سوال مي كند آيا اين مراحل را به درستي انجام دادم يانه؟ سپس براي برنامه آينده خود درمورد ازدواج شروع به برنامه ريزي مي كند.

سن مناسب ازدواج

بهترین و مناسب ترین سن برای ازدواج

 

هر فرد ممکن است در دوره‌ای از زندگی نسبت به کسی علاقه پیدا کند و بخواهد برای ازدواج با او اقدام کند. در واقع او با هدف رسیدن به آرامش در کنار کسی که دوستش دارد تصمیم به ازدواج می‌گیرد. ممکن است سوال شما این باشد که در این ازدواج او تا چه حد به آرامش و نیاز دورنی خود می‌رسد؟ برای داشتن یک ازدواج موفق فاکتورهای زیادی وجود دارد که سن هم می‌تواند یکی از آن ها باشد. در واقع از نظر سنی فرد باید به بلوغ روحی و جسمی رسیده باشد تا بتواند از پس مسئولیت‌ها و مشکلات زندگی مشترک برآید و توانایی اداره کردن زندگی و داشتن یک رابطه‌ی زناشویی خوب را داشته باشد.

در روانشناسی درباره‌ی سن ازدواج دختر و پسر پژوهش‌ها و تحقیق‌های زیادی صورت گرفته است. آن ها با بررسی موفقیت یا عدم موفقیت ازدواج در سنین مختلف سعی دارند به یک آمار عددی مناسب دست پیدا کنند. از نظر روانشناسان به کار بردن واژه‌ی سن برای ازدواج درست نیست و بهتر است به جای استفاده از این واژه کلمه‌ی زمان را به کار برد.

در واقع بهتر است بگوییم بهترین زمان ازدواج چه موقع است؟ در این باره روانشناسان معتقدند هر گاه فرد از نظر موقعیت شغلی و مسائل شخصی به خود اطمینان داشته باشد و از همه نظر به بلوغ رسیده باشد، بهترین زمان برای ازدواج است و مسلما این حس زمانی به وجود می‌آید که شما در سن 25 سالگی به بعد باشید.

بنابراین روانشناسان ازدواج زیر 25 سالگی را توصیه نمی‌کنند، البته ممکن است رسیدن به این بلوغ فکری، اجتماعی و… برای هر شخص با توجه به نوع تربیت، همچنین محیطی که در آن زندگی کرده است متفاوت باشد پس نمی‌توان به قطعیت سن ازدواج را تعیین کرد.

از نظر روانشناسی سن ازدواج دختر و پسر متفاوت است زیرا هرکدام متناسب با خصوصیات فطری که دارند، در زمان خاص خود به بلوغ می‌رسند و برای شروع یک زندگی مشترک آمادگی پیدا می‌کنند. همچنین این نکته را در نظر داشته باشید که مشخص کردن سن ازدواج از نظر روان‌شناسی به این معنی نیست که اگر فردی خارج از این محدوده ازدواج کند با شکست مواجه خواهد شد بلکه این عدد فقط بیان می‌کند که با توجه به تحقیقاتی که انجام گرفته ازدواج‌های در این محدوده‌ی سنی موفق‌تر بوده‌اند.

ازدواج زود هنگام

ازدواج زود هنگام

 

ازدواجی است که در سنین پایین معمولا زیر سن 18 سال بین یک کودک و بزرگسال یا دو کودک با یکدیگر انجام می‌شود. در واقع اکثر این ازدواج‌ها بین کودک دختر و یک مرد انجام می‌شود که می‌توان گفت ریشه در نابرابری جنسیتی دارد. ازدواج کودکان تلاش جهانی برای بهبود تحصیلات دختران را تضعیف می کند، زیرا بسیاری از دختران برای ازدواج در سنین پایین ترک تحصیل می کنند. در عین حال، دسترسی دختران به آموزش با کیفیت یک راهکار اساسی برای جلوگیری از ازدواج زود هنگام است. بنابراین ازدواج كودكان هم دلیل و هم پیامد عدم موفقیت تحصیلی دختران است.

با وجود این که در هر کشور سن قانونی ازدواج مشخص شده است اما هنوز هم اقوام و ملت‌هایی هستند که با پایبندی بر سنت‌ها و فرهنگ‌های قدیمی و بنا به دلایلی خاص مانند بارداری نوجوان با رضایت پدرومادر، ازدواج زودهنگام فرزندان را مجاز می‌دانند. در این مقاله سعی می‌کنیم شما را با دلایل ازدواج زود هنگام و پیامدهای آن آشنا کنیم. پیشنهاد می‌شود برای آشنایی کامل با این ازدواج و بررسی پیامدهای آن بر فرزندان و جامعه تا پایان با ما همراه باشید.

به طور کلی سن قانونی ازدواج در جهان 18 سالگی به بعد است. به عبارتی می‌توان گفت منظور از ازدواج زود هنگام یعنی ازدواجی که زیر سن 18 سالگی انجام می‌شود. اما این عدد ممکن است در هر کشور متفاوت باشد. به عنوان مثال در ایران سن قانونی ازدواج 13 سال است. به همین دلیل متأسفانه هنوز هم در ایران ازدواج زود هنگام شیوع بالایی دارد.

در جهان سالانه حدود 12 میلیون کودک دختر عروس که برخی از آن ها ازدواج اجباری محسوب می شوند. یک واقعیت وحشتناک که حقوق دختران را پایمال می‌کند و در معرض خشونت (جنسی ، جسمی و عاطفی) قرار می دهد. به گونه‌ای که اغلب آنها مجبور به ترک تحصیل می‌شوند. در ادامه میزان ازدواج زود هنگام در کودکان و ارتباط آن با تحصیلات را بیان می‌کنیم.

در دسترس 24/7
ما همیشه آماده کمک به شما هستیم