زوج درمانی

مشاوره زوج درمانی تلفنی یکی از شاخه های روان درمانی است. در مشاوره زوج درمانی یک درمانگر یا روانشناس.که در واقع مشاور خانواده است. با داشتن تجربیات لازم در.این زمینه، سعی می کند. با زوج هایی که در زندگی. خود.از مشکلات رنج می برند، صحبت کند. و مشورت های لازم را برای کنترل شرایط در اختیار آنان قرار دهد.
یکی از راهکارهایی که مشاوره زوج درمانی تلفنی و مشاوره خانواده تلفنی به افراد ارائه می دهد چیست؟
این است که زوجین با دید باز به روابط خود نگاه کنند. و شرایط را نه فقط از نگاه خود، بلکه.از نگاه همسر نیز مشاهده کنند. تا در تصمیم گیری دچار اشتباه نشوند.

در زوج درمانی، مشاور می کوشد تا تعارضات بین زوجین را حل کند و بینشی ایجاد کند تا در نهایت طرفین از رابطه خود رضایت داشته باشند. هدف از زوج درمانی بهبود روابط زوجین است. گاهی موارد در نتیجه زوج درمانی، زوجین تصمیم می گیرند که کنار هم بمانند یا به این نتیجه می رسند که بهتر است از یکدیگر جدا شوند. اگر تمرکز زوج درمانی بر روی درمان هر دو شخص درگیر در رابطه است، اما مواردی وجود دارد که باید مسائل روانشناختی فردی یک یا هر دو طرف رابطه عاطفی نیز مورد توجه درمانگر قرار گیرد

شناسایی کارهایی که باید انجام شود و نحوه انجام آن، ساده ترین قسمت زوج درمانی است. هدف از زوج درمانی موثر، این است که شما بتوانید با خودتان روبرو شوید و ببینید چه چیزی شما را از تبدیل شدن به شریکی که می خواهید در روابط باشید باز می دارد و موجب ایجاد تنش و درگیری بین رابطه می شود.

زوج درمانی غالبا شامل جلساتی است که برای بهبود حل مسائل موجود بین زوجین، ایجاد مهارت های ارتباطی، شناسایی اهداف زندگی و مسئولیت های زوجین در ارتباط طراحی می شود. اما می توان گفت انتظار می رود در پایان زوج درمانی شما مهارت های لازم برای دستیابی به اهداف زوج درمانی ذکر شده را داشته باشید

آوای سعادت

زوج درمانی

جدیدترین مقالات روانشناسی زوج درمانی

اظهار نظر در مورد حجاب همسر

حجاب در جوامع مختلف مفاهیم مختلفی می‌تواند داشته باشد، اما به صورت کلی حجاب به این معنی است که فرد جلب توجه نکند. در جامعه‌ای که همه‌ی افراد شلوارهای کوتاه می‌پوشند، پوشیدن شلوار کوتاه جلب توجه محسوب نمی‌شود، اما به طور مثال در جایی که همه‌ی خانم‌ها چادر سر می‌کنند، شاید پوشیدن مانتو باعث جلب توجه سایرین شود. تمایل به جلب توجه و نگاه دیگران بسته به درون انسان‌ها می‌تواند متفاوت باشد. غالبا افرادی که دستاوردی برای ارائه به جامعه ندارند، بدن خود را ارائه می‌دهند و از پوشش برای گرفتن تایید و جلب توجه دیگران استفاده می‌کنند. البته لازم به ذکر است که این تعاریف نسبی است و بسته به شرایط ممکن است تغییر کند.

با توجه به موارد گفته شده و طبق نشر یک زوج درمان خوب هر کس بسته به شخصیت خود نوع پوشش متفاوتی انتخاب می‌کند. افراد در انتخاب نوع پوشش تا جایی که قوانین جامعه نقض نشود، آزاد هستند و هر کس می‌تواند بر اساس خواست و سلیقه‌اش نوع پوشش متفاوتی را انتخاب کند. حال ممکن است همسر شما بر اساس سلیقه‌اش لباسی را انتخاب کند که مطابق خواست شما نباشد و از این که همسرتان با لباس مورد نظر در جمع حاضر شود، احساس خوبی نداشته باشید. در این شرایط این سوال مطرح می‌شود که آیا می‌توانید از همسرتان بخواهید که لباس دیگری بر تن کند تا شما احساس بهتری داشته باشید؟

نحوه ی برخورد با شک و تردید شوهر

خیانت در رابطه بسیار دردناک است و می‌تواند کل زندگی یک فرد را تغییر دهد.

زمانی که فردی متوجه خیانت همسر یا پارتنرش شود، اعتماد خود را از دست داده و تصور می‌کند همه‌ی حرف‌ها و لحظات در رابطه دروغ بوده است.

این موضوع بر اعتماد به نفس فرد نیز تاثیر بسیاری می‌تواند داشته باشد. شما باید در نظر داشته باشید که اگر شوهرتان به شما شک دارد و احتمال می‌دهد که خیانت می‌کنید، چقدر در شرایط سختی قرار دارد. در حالی که شما باید این موضوع را درک کنید، نباید در مقابل اتهامات نابجای همسرتان بیش از اندازه از خودتان دفاع کنید.

بعضی از خانم‌ها طبق نشر مشاوره خیانت در این شرایط اجازه می‌دهند که همسرشان مدام آن‌ها را چک کند یا بسیاری از فعالیت‌های خود را محدود می‌کنند تا همسرشان احساس بهتری داشته باشد، اما در بسیاری از موارد این راه‌کارها تفاوتی در احساس همسرشان ایجاد نمی‌کند و در نهایت آن‌ها تنها آزادی خود را فدای رابطه‌شان کرده‌اند. 

زوج درمانی

شناخت زوجین

 

 در مراسمات و رسومات خانوادگی پیش از ازدواج مثل خواستگاری و ... معمولا خجالت و حجب و حیا مانع می شود تا خود واقعیمان را به طرف دیگر ازدواج و همچنین خانواده وی معرفی کنیم . 

و همین خجالت ها باعث می شود تا دو خانواده ، شناخت درستی از یکدیگر نداشته باشند و در آینده وقتی با اختلاف نظرات یکدیگر آشنا می شوند ، زمینه مناشاقات و اختلافات تقویت می شود . 

وجود مشاوران پیش از ازدواج کمک می کند تا همانطور که قبل تر گفتیم بدون هیچ تعارف و سانسور خود واقعیتان باشید و مشاوران نیز با بررسی و آنالیز دقیق افکار شما درباره ازدواج طرف دیگر را از واقعیت های وجودی شما آگاه می سازد و به شما و طرف دیگر کمک می کند تا با آگاهی بیشتری تصمیم خود را راجع به ازدواج بگیرید .

تباه کردن زندگی خانوادگی

تباه کردن زندگی خانوادگی

 

 با مراجعه به یک مشاوره خانواده متوجه می شوید که چه چیزهایی می ‌تواند شما را مریض كند و از آنها اجتناب می ‌كنید. 

مثلا با مشاوره از دکتر می ‌دانید كه اگر در سرما لباس كافی نپوشید سرما می ‌خورید. حال اگر با مشورت با یک مشاوره خانواده بدانید كه یك زندگی مشترك چگونه آسیب می ‌بیند و به پایان می ‌رسد می‌ توانید جلوی این اتفاق را بگیرید. و نگذارید كه زندگی خانواده تان تباه شود. 

خیلی از افراد به خاطر عدم آگاهی از نحوه برخورد با همسر و خانواده، زندگی خود را تباه کرده و ویران می کنند. حال آنکه آن ها می توانند با رعایت ریز و ظریف و توجه به آن ها از تباه شدن زندگی خانواده جلوگیری کنند. و خانواده زیبای خود را حفظ نمایند. 

حال یک مشاور خانواده به شما میگوید: اگر می ‌خواهید زندگی خانوادتان را تباه كنید، باید به موارد زیر عمل كنید  بخش اول به تنها چیزی كه اهمیت می ‌دهید خواسته ‌های خودتان باشد و به خواسته ‌های طرف مقابل خود فكر نكنید. در هر موردی شما از همسرتان بیشتر می ‌فهمید. 

در همه موارد خود را عقل كل بدانید و همسرتان را نادان فرض كنید.و حتی در مقام مشورت نیز از او مشاوره نگیرید. فقط به احساسات خود اهمیت دهید و احساسات همسرتان را نبینید. 

مثلا ناراحتی شما خیلی مهم‌ تر از ناراحتی همسرتان باشد.و یا شاد بودن شما مهتر از شاد بودن همسر و خانواده تان است. در هر جمعی و حتی جمع خانوادگی ایرادات همسر خود را بگویید. 

در جمع به همسرتان احترام نگذارید و دایم او را مورد تمسخر قرار دهید. هرگز به اشتباهاتتان اقرار نكنید و معذرت نخواهید. همه خانواده مقصر هستن جز شما و به نظرات و مشاوره های اعضای خانواده اصلا اهمیت ندهید. 

بخش دوم هر چیزی را حسابی بزرگ كنید و از هر اتفاق كوچكی فاجعه بیافرینید. سراغ علایق همسرتان نروید.هرچه همسرتان دوست دارد مورد انتقاد قرار دهید.و به علایق خانواده تان اصلا اهمیت ندهید. 

هرگز از همسرتان تشكر نكنید و هر كاری كه او انجام می‌ دهد را پای وظیفه قرار دهید و كارهای خود را بزرگ ببینید. دائما همسرتان را با دیگران مقایسه كنید و به او بگویید كه دیگران از او بهترند.و به هیچ وجه پیش یک مشاوره خانواده نروید. 

فقط از خودتان حرف بزنید و اصلا از احوال همسرتان و اعضای خانواده تان باخبر نشوید. بخش سوم از هر جا ناراحتید سر همسرتان و خانواده تان خالی كنید و دلیلش را هم به آنها نگویید.

 خانواده همسرتان را مسخره كنید و از آنها ایراد بگیرید. مشاوره های خانواده ها را در نظر نگیرید و مسخره کنید. عشق‌ورزی نكنید و احساسات مثبت خود را به همسرتان و خانواده تان منتقل نكنید. 

اگر می خواهید زندگی خانواده تان تباه شود، هرگز به همسرتان نگویید دوستت دارم. مرتب بكوشید همسرتان را تغییر دهید.از لباس پوشیدن و حرف زدن تا شخصیت و رفتارش را مورد انتقاد قرار دهید و بخواهید و مشاوره بدهید كه تغییر كند و آن طور كه شما دوست دارید باشد.

 بخش چهارم از همسرتان توقع داشته باشید كه از نظر ظاهر، تیپ، اندام و... چیزی غیر از آنی که هست باشد. همیشه با بدترین سر و وضع بگردید و تا می ‌توانید نجوش و بداخلاق باشید.و مشاوره های دیگران را ناچیز در نظر بگیرید. دائما حسادت كنید و همسرتان را فقط برای خود بخواهید و او را از دوستان و خانواده و آشنایانش برانید. سر هر مساله كوچكی دعوا راه بیندازید و جر و بحث كنید.و اصلا خداوند را بخاطر ویژگی های خوب همسرتان شکر نکنید. وانمود كنید كه از نظر ظاهر و تیپ گرفته تا اخلاق، رفتار، خانواده و... از همسرتان برتر هستید. 

كاملا همسرتان را زیر سلطه خود بگیرید و نگذارید نفس بكشد.اصلا به این فکر نکنید که امام علی فرمودن زن گل است. اگر دقت كنید و از مشاوره خانواده کمک بگیرید خواهید دید كه هر كدام از ما دچار یك یا چند مورد از این اشتباهات می ‌شویم و وقتی با مشكلات روبه‌ رو شدیم دنبال دلیل می ‌گردیم و از مشاوره خانواده استفاده نمیکنیم در حالی كه دلیلش خود ما بوده ‌ایم.

 حال اگر می‌ خواهید زندگی زناشویی ‌تان عاری از مشكلات شود به خودتان مراجعه كنید و افكار غیرمنطقی و رفتارهای غلط را در خود حذف كنید و آن گاه شاهد بهتر شدن زندگی در پناه خداوند باشید.

مشاوره زوج درمانی

مشاوره زوج درمانی چیست ؟

 

مشاوره خانواده یا زوج درمانی نوعی روان درمانی است که به تمام زوجین در شناخت و حل اختلافات و بهبود رابطه‎شان کمک می کند.

 از طریق زوج درمانی، می توانید تصمیمات آگاهانه ای در مورد بازسازی و بهبود رابطه با همسرتان یا جدایی از او بگیرید. حل اختلافات زناشویی تنها کارکرد مشاوره خانواده نیست.

 کلید حفظ یک واحد خانواده موفق این است که اعضای خانواده به فهم و تشخیص صحیح و به موقع نیازهای یکدیگر برسند و بین نیازهای خود و نیازهای اعضای خانواده تعادل ایجاد کنند.

 مشاوره خانواده نگاه خاصی به نیازهای افراد در چارچوب تعریف سالم خانواده دارد و سعی می کند با ترکیب نیازهای اعضای خانواده تعادل مورد نظر را ایجاد کند. بنابراین، هر نوع مشکل خانوادگی در چارچوب این نوع مشاوره قرار می گیرد. 

در اغلب موارد مشاوره خانواده کوتاه مدت است. معمولا زن و شوهر/ اعضای خانواده با هم در جلسات شرکت می کنند، اما گاهی یکی از زوجین به تنهایی با درمانگر صحبت می کند و نوع برنامه درمانی هم به وضعیت خانواده بستگی دارد. چرا به مشاوره خانواده نیاز داریم؟ 

زوج درمانی می تواند به تمام زوجین دارای رابطه عاطفی، فارغ از رابطه جنسی و وضعیت ازدواجشان، کمک کند. این بدان معنی است که زوج در تمام مراحل حال زندگی، از نامزدی تا در جدایی می توانند از منافع آن بهره مند شوند. لازم نیست همیشه صبر کرد تا مشکلی برای زندگی مشترک ما پیش بیاید که برای حل آن اقدام کنیم. مواردی از مشاوره خانواده دیده می شود که زوج با هم هیچ مشکلی ندارند و صرفا برای بهبود رابطه خود و رسیدن به درک بهتر از یکدیگر به مشاور مراجعه می کنند. 

درست مانند معاینات و آزمایشات سالانه پزشکی  مشاوره خانواده حتی می تواند به زوجینی که قصد ازدواج دارند نیز کمک کند. در این حالت به آن مشاوره قبل از ازدواج گفته می شود که به زن و مرد در رسیدن به درک عمیق تر از یکدیگر و برطرف کردن تفاوت ها و تعارضات قبل از ازدواج کمک می کند. 

مشاوره خانواده و زوج درمانیعمومیمشاوره خانواده یا زوج درمانی و هر آنچه باید از آن بدانیدشهریور ۱۳, ۱۳۹۸۰ نظر۰۶۰ مشکلات ارتباطی، رابطه جنسی، خشم و حتی بیماری باعث بروز مشکلاتی در زندگی مشترک زناشویی می شود؛ گاهی این مشکلات به قدری پیچیده می شوند که یافتن راه حل برای آنها دشوار خواهد شد. 

برای مدیریت اختلافات و ناراحتی بین زن و مرد و بین والدین و فرزندان، زوج به مشاوره خانواده یا زوج درمانی نیاز دارند تا رابطه‎شان بهبود یابد. دکتر روانشناس مونا چراغی دکتر روانشناس مونا چراغی دکتری تخصصی روانشناسی بالینی (روش های تعهد در ازدواج, زوج تراپی, زوج درمانگر) در این مقاله می خوانید: مشاوره خانواده چیست؟ 

چرا به مشاوره خانواده نیاز داریم؟

 مزایای مشاوره خانواده چیست؟

 اهداف زوج درمانی ویژگی های یک مشاور خانواده خوب چیست؟ 

در جلسات زوج درمانی چه چیزی منتظر شماست؟

 روند جلسات مشاوره خانواده چطور طی می شود؟ 

مشاوره خانواده آنلاین برای ایرانیان خارج از کشور زوج درمانی چقدر موثر است؟ 

زمان مراجعه چقدر در اثربخشی مشاوره خانواده اهمیت دارد؟

 مسئولیت و سهم زوج در موفقیت جلسات مشاوره چقدر است؟

 نکاتی برای به حداکثر رساندن نتایج مثبت از زوج درمانی گرفتار افکار اشتباه در مورد زوج درمانی نشوید. سخنی از سیمیآروم فهرست مطالب [نمایش فهرست] مشاوره خانواده چیست؟

 مشاوره خانواده یا زوج درمانی نوعی روان درمانی است که به تمام زوجین در شناخت و حل اختلافات و بهبود رابطه‎شان کمک می کند. از طریق زوج درمانی، می توانید تصمیمات آگاهانه ای در مورد بازسازی و بهبود رابطه با همسرتان یا جدایی از او بگیرید. حل اختلافات زناشویی تنها کارکرد مشاوره خانواده نیست. 

کلید حفظ یک واحد خانواده موفق این است که اعضای خانواده به فهم و تشخیص صحیح و به موقع نیازهای یکدیگر برسند و بین نیازهای خود و نیازهای اعضای خانواده تعادل ایجاد کنند. مشاوره خانواده نگاه خاصی به نیازهای افراد در چارچوب تعریف سالم خانواده دارد و سعی می کند با ترکیب نیازهای اعضای خانواده تعادل مورد نظر را ایجاد کند. 

بنابراین، هر نوع مشکل خانوادگی در چارچوب این نوع مشاوره قرار می گیرد. در اغلب موارد مشاوره خانواده کوتاه مدت است. معمولا زن و شوهر/ اعضای خانواده با هم در جلسات شرکت می کنند، اما گاهی یکی از زوجین به تنهایی با درمانگر صحبت می کند و نوع برنامه درمانی هم به وضعیت خانواده بستگی دارد. 

چرا به مشاوره خانواده نیاز داریم؟ زوج درمانی می تواند به تمام زوجین دارای رابطه عاطفی، فارغ از رابطه جنسی و وضعیت ازدواجشان، کمک کند.

 این بدان معنی است که زوج در تمام مراحل حال زندگی، از نامزدی تا در جدایی می توانند از منافع آن بهره مند شوند. نیاز به مشاوره خانواده لازم نیست همیشه صبر کرد تا مشکلی برای زندگی مشترک ما پیش بیاید که برای حل آن اقدام کنیم. مواردی از مشاوره خانواده دیده می شود که زوج با هم هیچ مشکلی ندارند و صرفا برای بهبود رابطه خود و رسیدن به درک بهتر از یکدیگر به مشاور مراجعه می کنند. 

درست مانند معاینات و آزمایشات سالانه پزشکی  مشاوره خانواده حتی می تواند به زوجینی که قصد ازدواج دارند نیز کمک کند.

 در این حالت به آن مشاوره قبل از ازدواج گفته می شود که به زن و مرد در رسیدن به درک عمیق تر از یکدیگر و برطرف کردن تفاوت ها و تعارضات قبل از ازدواج کمک می کند.

 مطالب مرتبط زندگی پس از طلاق مواردی نیز وجود دارد که زوج پیش از ازدواج از یکدیگر جدا شده اند و اکنون برای ترمیم رابطه و تصمیم برای بازگشت به رابطه اقدام به دریافت مشاوره ازدواج کرده اند. یکی از رایج ترین مراجعان به مشاور خانواده، زوجینی هستند که به دنبال حل اختلاف بین خود هستند. موضوعات رایج جلسات مشاوره خانواده عبارتند از: مشکلات ارتباطی بین زوج مشکلات جنسی/تمایلات جنسی اختلافات بر سر روش های فرزندپروری خانواده در هم آمیخته مدیریت خشم خیانت اختلالات جسمی یا روانی تعارضات فرهنگی دخالت خانواده ها سردی رابطه مشکلات خلقی و رفتاری بیکاری ناباروری تغییر نقش مانند بازنشستگی یا آشیانه خالی طلاق مشاوره خانواده در موارد خشونت خانگی نیز بسیار مفید است. 

اما در صورتی که خشونت خانگی به حدی باشد که موجبات ترس نسبت به حفظ جان و سلامت پیش بیاید، مشاوره روانشناسی به تنهایی کافی نیست. در این شرایط، تماس با پلیس یا خانه های امن برای دریافت کمک ضروری است.

نقش زوج درمانگر

زوج درمانی برای چه کسانی مناسب است؟

 

 برای این که بدانید زوج درمانی مناسب کدام دسته از افراد است، باید در ابتدا نسبت به عملکرد آن مطلع شوید.

 آیا باور می کنید تنها با بیان جملات عاشقانه میتوانید یک رابطه سالم با شریک زندگی خود داشته باشید؟

 زندگی پر از فراز و نشیب است و نه تنها خوشی بلکه ناراحتی های زیادی را با خود به همراه دارد. و در این میان ساختن یک رابطه عاطفه عمیق، سالم نه تنها دشوار است بلکه حفظ و نگهداری آن نیز به هیچ عنوان کار ساده ای به حساب نمی آید. 

درواقع روابط ما نیز همواره به مراقبت و رسیدگی احتیاج دارند.

 حتی میتوان آن را به یک اتومبیل شباهت داد، جایی که در صورت بروز مشکل قصد داریم خودمان آن را برطرف کنیم، در صورتی که مراجعه به تعمیرکار نه تنها در مدت زمانی کوتاه تر، مسئله را حل می کند، بلکه مشکلات دیگر را نیز مورد بررسی قرار داده و در نهایت یک اتومبیل کاملا سالم تحویل ما می دهد.

 نقش مشاوره زوج درمانی دقیقا همین است  اینکه مسائل و مشکلات خود را با او درمیان بگذارید و با راهکارهایش به حفظ رابطه عاطفی تان بپردازید.

 اما با این حال برای دریافت نتایج بهتر لازم است تا کمی بیشتر با زوج درمانی آشنا شوید.

ابراز عشق به همسر

اهمیت ابراز عشق و محبت به همسر

 ارتباط عاطفی در کنار ارتباط جنسی و شناختی یعنی در میان گذاشتن عقاید و افکار با یکدیگر مهم‌ترین ابعاد یک عشق سالم را در زندگی زناشویی تشکیل می‌دهند.

 درواقع هیچ‌کدام از این‌ها به تنهایی نمی‌توانند منجر به رضایت‌مندی کافی از زندگی شود. به همین دلیل برای داشتن یک رابطه سالم و عاشقانه لازم است که بتوانید به همه جنبه‌ها و ابعاد ذکرشده توجه کنید.

 نادیده گرفتن اهمیت ابراز عشق و محبت به همسر می‌تواند عواقب جبران‌ناپذیری برای زوجین به بار بیاورد. رو به رو شدن با بسیاری از آسیب‌های اجتماعی نظیر خیانت نتیجه‌ خلأهای عاطفی است که افراد در زندگی زناشویی خود تجربه می‌کنند.

 درواقع ممکن است به این دلیل که همسر شما تأیید و رضایت کافی را در کانون خانواده تجربه نمی‌کند، خواسته یا ناخواسته به افراد و محیط‌های دیگری پناه ببرد.

 آسیب‌پذیری او به خاطر کمبودهای عاطفی منجر به این می‌شود که در این محیط‌ها، خیلی زودتر از دیگران در معرض آسیب‌های ذکر شده قرار بگیرد. رفتار عاشقانه با همسر به تشکیل خانواده سالم کمک می کند .

مشکلات زناشویی زوج های جوان

اهمیت مشاوره روابط زناشویی و جنسی برای زوج های جوان

بسیاری از زوجین جوان در ارتباط جنسی دچار مشکلاتی می شوند که می تواند کیفیت رابطه عاطفی آن ها را نیز تحت تاثیر قرار دهد. از جمله رایج ترین این مشکلات می توان به زود انزالی در مردان و بی میلی جنسی در زنان اشاره کرد. بسیاری از افراد به دلیل خجالت و شرمندگی از این بابت برای دریافت خدمات حرفه ای اقدام نمی کنند. در حالی که اختلالات جنسی از جمله مشکلات شایعی میان مردم است و امروزه درمان ها و روش های بسیار کارآمدی برای حل آن ها وجود دارد.( برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد اختلالات جنسی، زود انزالی و بی میلی جنسی کلیک کنید) حتی اگر نمی توانید به صورت حضوری برای حل مشکل خود اقدام کنید. روانشناسان متخصص در این حوزه می توانند از طریق مشاوره تلفنی به شما کمک کنند. دریافت مشاوره در این زمینه با افزایش اطلاعات بهداشتی شما از بروز بیماری هایی نظیر بیماری های مقاربتی نیز جلوگیری می کند.

دست بزن شوهر

دلایل دست بزن شوهر

 

 اینکه چرا مردان سوء استفاده فیزیکی می کنند دارای پاسخ های متعددی است. برخی از مردان از والدین خود چنین رویه ای را آموخته اند. تاریخچه اولیه آن ها شامل بدرفتاری با خود و یا مشاهده آزار دیگران (یکی از والدین یا خواهر و برادر خود ) بوده است.

 در نتیجه، برای مرد ازارگر، سو استفاده ی جسمانی و کتک زدن، جز شرایط عادی زندگی اش به شمار می رود. چنین افرادی یک پویایی خاصی از رابطه را درونی کرده اند که فقط شامل نقش های مکمل سوء استفاده کننده و قربانی است. آن ها از دوران کودکی خود، وحشت قربانی درمانده بودن را می شناسند و کاملاً درک می کنند.

 برای این افراد نقطه مقابل قربانی بودن، اصلاح رفتار نیست، ازارگر بودن است. با توجه به انتخاب بین قربانی خارج از کنترل یا سوء استفاده کننده کنترلگر، برخی از این افراد نقش سوء استفاده کننده را ترجیح می دهند. به سادگی آن رابطه را پویا می کنند و از جنبه ازارگر رابطه ای که آموخته اند استفاده می کنند.

 به این ترتیب اولین حس سرکوب شده که همان تسلط بر سرنوشت و تحت الشعاع دیگران نبودن را تجربه می کنند.

 

 1 - تربیت نادرست دلیل دست بزن شوهر

 بدرفتاری ها و مورد خشونت واقع شدن، باعث می شود قربانیان احساس انزوا، ترس و بی اعتمادی کنند. ضمن اینکه الگوی غلطی از نحوه ی ابراز ناراحتی را می اموزند. همین امر می تواند به پیامدهای روانی مادام العمر منتهی شود که به صورت مشکلات آموزشی، عزت نفس پایین، افسردگی و مشکل در ایجاد و حفظ روابط تظاهر می کند.

 تجربه سوء استفاده و بی توجهی در دوران کودکی می تواند منجر به نتایج نامطلوب در بزرگسالی شود. پیامدهای طولانی مدت کودک آزاری و بی توجهی حین تربیت از سمت والدین، از پیامدهای منفی جسمی و روانی تا شناختی و رفتاری و اجتماعی که تا بزرگسالی گسترش می یابد متغیر است.

 آموزش ندادن شیوه های درست ابراز احساسات و بیان ناراحتی نیز عامل موثری در پرخاشگری بزرگسالی است.

 

 2 - دست بزن شوهر به خاطر اعمال کنترل پرخاشگران

 از تاکتیک هایی برای اعمال قدرت و کنترل قربانیان خود استفاده می کند. این تاکتیک ها خودشان نیز از نظر روانی گاهی اوقات شامل بدرفتاری هستند. افراد کنترلگر قربانیان خود را با طیفی از تاکتیک های متفاوت تحت فشار می گذارند. از جمله:

 تقویت مثبت: مانند تحسین کردن جذابیت سطحی، چاپلوسی، بمباران رفتار عاشقانه، هدیه دادن و توجه نامتناسب.

 تقویت منفی: (حذف یک رفتار نفرت انگیز) 

تنبیه روانشناختی: مانند نق زدن، رفتار خاموش و سکوت کردن، فحش دادن، تهدید کردن، ارعاب، احساس گناه دادن و بی توجهی.

 تاکتیک های آسیب زا: مانند سوء استفاده کلامی یا خشم انفجاری و دست بزن داشتن و وارد اوردن صدمات جسمانی.

 

 3 - اعمال قدرت 

سواستفاده از قدرت، معمولاً توسط یک فرد سوء استفاده کننده برای به دست آوردن و حفظ قدرت و کنترل بر شخص دیگر بکار می رود؛ با این هدف که قربانی مورد سوء استفاده روانی، جسمی، جنسی یا مالی قرار بگیرد.

 مشکلات زمینه ای در سابقه ی رفتار فرد، نداشتن اعتماد به نفس و یا عزت نفس کافی منجر به پیاده کردن چنین شیوه ای می شود. فرد خشونتگر با اعمال قدرت و سلطه گری، در پی ارضا نیازهای روانی پاسخ داده نشده است. در مطالعات روانشناسی شخصیت، برخی از اختلالات شخصیتی، ویژگی هایی را نشان می دهد که شامل نیاز به قدرت یا کنترل بر دیگران است.

 

 4 - اختلالات شخصیتی

 مطالعات نشان داده است که اختلالات شخصیتی ممکن است در بین مردانی که به طور عادی مرتکب خشونت خانگی می شوند شایع باشد. در مطالعه ای گزارش شد که این دسته از مردان در مجموع نمرات پایینی در ازمون مهم ( ام ام پی آی) گرفته اند. در اختلالات شخصیت مرزی و ویژگی های شخصیت ضد اجتماعی مرات بالا و در مقیاس های خصومت و انتقاد از خود امتیاز بیشتری کسب کردند.

 

 5 - عدم مهارت حل مساله

 مهارت حل مسئله برای هر گروه ازمایشی در مطالعات مذکور به طور قابل توجهی ضعیف تر از هنجارهای منتشر شده بود. مردانی که مرتکب خشونت خانگی می شوند معمولا در میان گروه بزرگی از مردان که مهارت های حل مساله ضعیفی دارند، دیده می شوند.

 علاوه بر این به نظر می رسد انواع خاصی از خصومت ها و سابقه انواع سوء استفاده در دوران کودکی از جمله سواستفاده جنسی هستند که ممکن است آنها را مستعد این امر کند که با زنان اطراف خود بخصوص شریک زندگی، خشن شوند. این رفتارها مانع از رشد درست درک مشکل و حل مساله می شود.

 

 6 - عدم مهارت کنترل خشم

 عصبانیت یک واکنش طبیعی انسانی است. می تواند در موقعیت های خاصی مانند پاسخ به تهدیدهای صدمه یا صدمه به خود یا دیگران موثر و مفید باشد؛ اما ناتوانی در کنترل خشم می تواند مخرب باشد. باعث ایجاد مشکلاتی در زندگی می شود.

 همچنین بر روابط شخصی و حرفه ای تأثیر منفی می گذارد. خشم نه تنها بر روابط بیرونی تأثیر بگذارد، بلکه بر سلامت فردی نیز تأثیرات مخربی دارد. مطالعات نشان داده است که عدم کنترل خشم می تواند منجر به بیماری های قلبی عروقی، بولیمیا (اختلال خوردن)، دیابت و تصادفات جاده ای شود.

 بنابراین مهم است که هنگام کمک به افراد برای مقابله با مسائل مربوط به مدیریت خشم، به درمان های روانشناختی و دارویی توجه شود.

درمان خشم و دست بزن شوهر

درمان خشم و دست بزن شوهر

 

 دست به زن داشتن به تنهایی درمان مشخصی ندارد. از انجایی که نوعی رفتار بسیار خشونت آمیز است می تواند زیرمجموعه ای از درمان خشم باشد. هدف درمان خشم این است که افراد بیاموزند چگونه عوامل محرک را بررسی کنند.

 همچنین به افراد کمک می کند تا نگاه خود به موقعیت ها را به شیوه ای متفاوت که کمتر ناراحت کننده و آسیب رسان باشد تنظیم کنند. درمان موفقیت آمیز مدیریت خشم روشهای سالمی برای ابراز خشم و ناامیدی برای افراد ایجاد می کند. برخی از تکنیک های مورد استفاده در درمان خشم عبارتند از:

 1 - افزایش خودداری و خود آگاهی

 2 - مدیریت ناامیدی (گاهی اوقات با نوشتن در دفترچه خاطرات خشم)

 3 - مراقبه و تکنیک های تنفس و استفاده از استراتژی های کسب آرامش

 4 - کسب مهارت کنترل خشم و مدیریت خشم

 5 - اموزش مهارت های حل مساله

در دسترس 24/7
ما همیشه آماده کمک به شما هستیم