مشاوره شغلی

مشاوره شغلی و حرفه ای
همه ما دغدغه انتخاب شغلی را داریم که بتوانیم در آن بهترین خودمان باشیم و بتوانیم موفق باشیم اما تنها درصد کمی از افراد شغلی را دارند که از آن به رضایت دارند و در آن موفق هستند.

اما چرا؟ پاسخ این سوال ساده است. چون شغل آن ها با روحیه و ویژگی های آنان هم خوانی ندارد. شما در یک شغلی ممکن است بتوانید در طی زمان مهارت بسیاری را کسب کنید و بتوانید به شکل حرفه ای کار خود را انجام دهید اما هم چنان از شغل خود رضایت نداشته باشید.

این که شما شغل خودتان را دوست داشته باشید، سبب می شود تا آموزش های مربوط به شغل خودتان را با علاقه دنبال کنید.

در یک جلسه مشاوره شغلی و حرفه ای شما می توانید در شغل خود و حتی در زندگی خود موفقیت های بسیاری را کسب کنید. در یک جلسه مشاوره شغلی به فرد کمک می شود تا در مورد مهارت ها و نقاط قوت خودتان را کشف کند.

علاوه بر این مشاور با در نظر گرفتن شرایط تحصیلات فرد، به او در مورد ادامه تحصیل نیز مشاوره می دهد و نیز علایق و نوع شخصیت فرد را تعیین می کند.

آوای سعادت

مشاوره شغلی

جدیدترین مقالات روانشناسی مشاوره شغلی

انتخاب و تغییر شغل

راهکار تغییر شغل

جوانانی که در سنین انتخاب شغل هستند ولی خانواده و اطرافیان نمی تواند آن ها را راهنمایی کند و یا به حالت کلی مشاور خوبی ندارند ، ممکن است که نسبت به توانایی ها و استعداد های خود آگاه نباشند و یا آن ها را دست کم بگیرند که در این صورت است که روانشناس شغلی می تواند ، فرد را تشویق کند استعداد های ناشناخته و مورد غفلت خود ، اهداف و رویا های ابراز نشده و دیرپای شغلی خود و موفقیت های واقعی خود در کار و تحصیل را در نظر بگیرد و نسبت به آن ها تصمیم مناسب را بگیرد . طبق نظر بهترین مشاور شغلی ، ناکامی شغلی ممکن است بر اثر مسائل روانپویشی شناسایی نشده و در نتیجه حل نشده فرد بروز کند مسائل مربوط به رشد در این زمینه می توان به مشکلات حل نشده در ارتباط با رقابت ، اظهار وجود غبطه ، ترس از موفقیت و ناتوانی برای برقراری روابط کلامی سازنده اشاره کرد . 

کمک مشاور شغلی

مشاوره شغلی چه کمک هایی به من می کند؟

• به شما کمک می‌کند تا بدانید که (چه کسی) هستید و از تحصیلات، حرفه و زندگیتان چه می‌خواهید. • کسی است که با شما درباره افکار، احساسات، ایده‌ها و نگرانی‌هایتان درباره انتخاب‌های حرفه‌ای و تحصیلی صحبت می‌کند و به شما کمک می‌کند تا از افکار و احساسات خود سر در بیاورید، آنها را سازمان‌دهی کنید و به آنها معنا ببخشید. • به شما کمک می‌کند تا عوامل موثر بر توسعه حرفه‌ای خود را بشناسید، همچنین به شما کمک می‌کند تا علاقه‌مندی، توانایی و ارزش‌های خود را ارزیابی کنید. • به شما کمک می‌کند تا منابع اطلاعاتی حرفه خود را پیدا کنید. • به شما کمک می‌کند تا گام‌های بعدی خود را تعیین کرده و برنامه‌ای برای دستیابی به اهداف خود ایجاد کنید.

مشاور شغلی خوب

مشاور شغلی چه کسی است و چه مهارت هایی دارد؟

کارمندان عضو در مرکز مشاوره به شما کمک می‌کنند تا مدارک مهارتی خود را بدست آورید. بعلاوه آنها در زمینه نظریه توسعه حرفه‌ای، تکنیک‌های مشاوره، تفسیر و اجرای ارزیابی‌ها و منابع اطلاعات حرفه‌ای و انتخاب شغل تخصص دارند. جستجوی شغل و فرآیند یادگیری یک حرفه، یک جنبه حیاتی و اساسی از توسعه حرفه‌ای شما است. بنابراین مشورت در مورد جستجو و انتخاب شغل و مشاوره شغلی بهم مرتبط هستند. مشاور شغلی برای کمک کردن درباره همه جنبه‌های آینده شغلی شما، بطور کامل آموزش دیده است. شاید وقت آن رسیده باشد که برای متحول کردن آینده شغلی و حرفه ای خود و برای یک انتخاب شغل موفق همین امروز با یک مشاور شغلی حرفه‌ای ملاقات کنید.

ضرورت مشاور شغلی

اهمیت مشاوره شغلی قبل از شروع به کار

کار شما بخشی از زندگی شما خواهد بود. این مسئله برای آقایان اهمیت بیشتری دارد، چرا که قرار است مسئولیت زندگی خود و خانواده را بر عهده بگیرند. در انتخاب شغل نه تنها باید بعد مادی بلکه علاقمندی نیز در نظر گرفته شود. اغلب ما تنها جنبه مادی کار را در نظر می گیریم. این مسئله به حدی برای ما مهم است، که گاهی فراموش می کنیم آیا علاقه ای به این حرفه داریم یا نه. اگر یک مشاور شغلی راهنمای ما باشد، به عنوان کسی که خارج از شرایط ما است، به خوبی می تواند به درست ترین مسیر، ما را راهنمایی کند. 

موفقیت شغلی

موفقیت شغلی چیست؟

 

 موفق بودن یا نبودن در شغل مفهومی است که به ارزیابی فرد از وضعیت کنونی خود و میزان همخوانی آن با ایده آل هایش دارد.

 از نظر عامه ی مردم، شهرت و درآمد بالا، نشان دهنده ی موفقیت شغلی است.

 گرچه این امر می تواند یکی از نشانه های رسیدن به موفقیت شغلی باشد، اما کافی نیست. چه بسیار افرادی که پس از سال ها کار و تلاش، با وجود رسیدن به اوج شهرت و ثروت،‌ از نارضایتی شغلی رنج می برند و به فرسودگی شغلی مبتلا میشوند.

 در ادبیات شغلی و حرفه ای، موفقیت شامل ابعاد درونی و بیرونی است. بخش قابل مشاهده شغل مانند حقوق، ارتقاء، رتبه و مقام نشان دهنده ی بعد بیرونی در مسیر موفقیت شغلی است.

 احساسات و رفتار های فرد نسبت به شغلی که در آن مشغول است نیز نشان دهنده ی بعد درونی شغل است و از طریق رفتارهایی مانند احساس مسئولیت، تعهد و رضایت شغلی بیان می شود.

عوامل زمینه ساز در موفقیت شغلی

عوامل زمینه ساز در موفقیت شغلی

 

 رسیدن به موفقیت و رضایت شغلی امری است که به عوامل مختلفی مربوط می شود در زیر به برخی از عوامل کمک کننده و هموار کننده در این مسیر اشاره می کنیم.

 

 1 - آرزوهای شغلی

 منظور از آرزوهای شغلی موقعیت یا مسیری است که فرد دوست دارد به آن دست یابد. جایگاه و موقعیتی که فرد در ذهن برای خودش متصور می شود می تواند پیش بینی کننده ی اقدامات فرد، رسیدن به آن هدفی باشد که در ذهن می پروراند.

 از آن جایی که آرزوها مقدمه ی انتخاب مسیر و تصمیم گیری هستند و منجر به ایجاد تحرک و پویایی می شوند بنابراین می توانند پیش بینی کننده ی مناسبی برای آینده ی شغلی افراد و رسیدن به موفقیت باشند.

 هرچه فرد آرزوهای بالاتری داشته باشد بایستی تلاش بیشتری برای تحقق آن ها بکند. از طرفی سطح آرزوها با خودپنداره ی فرد در ارتباط است. شناخت درست از ویژگی ها، توانایی ها و شرایط محیطی سبب می شود که سطح آرزوها واقع بینانه تر باشد.

 

 2 - شخصیت 

شخصیت نیز یکی از عوامل زمینه ساز در موفقیت شغلی است و ارتباط تنگاتنگی با عملکرد دارد. امروزه با توجه به تخصصی شدن مشاغل، افراد مختلف، می توانند در زمینه های متفاوتی موفق عمل کنند که این امر می تواند با ویژگی های شخصتی آنان در ارتباط باشد. 

این مسئله که چه مشاغلی با چه صفات شخصیتی همخوانی دارد موضوع بسیاری از پژوهش ها است. همچنین برخی از تحقیقات نشان داده اند که بین صفات برونگرایی و توافق پذیری با موفقیت مسیر شغلی همبستگی مثبت وجود دارد.

 

 3 - جنسیت

 در سال های اخیر تحقیقات زیادی در مورد تفاوت های جنسیتی در موفقیت شغلی و کاریابی انجام شده است. واضح است که زنان عموما کمتر از مردان در عرصه ی شغلی خود به موفقیت می رسند.

 برخی این تفاوت معنادار را به علاقه ی کمتر زنان به اشتغال، تمرکز آنان بر مسئولیت های خانواده به جای کار، همچنین تمایل آن ها به داشتن کار یکنواخت و یا پاره وقت مربوط دانسته. برخی دیگر این تفاوت را مربوط به سرمایه ی اجتماعی و حمایت پایین از کار زنان می دانند. نابرابری ارتباطی که عمدتا بر علیه زنان است. وجود مراحل متفاوت زندگی همچون ازدواج، بچه داری و توزیع نامناسب و نابرابر کار در خانه، نشان دهنده ی تفاوت در سرمایه ی اجتماعی و اختلاف در موقعیت های شغلی بین زنان و مردان است.

 

 4 - سرمایه ی فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی

 یکی از عواملی که تاثیر زیادی در موفقیت شغلی دارد داشتن سرمایه های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی است. این عامل گرچه تعیین کننده ی صرف نیست. اما مسیر رسیدن به موفقیت را بسیار هموار می کند.

 پایگاه فرهنگی و اجتماعی بالا، سبب حمایت های بیشتر می شود. مطالعاتی که درباره ی شبکه ی اجتماعی انجام شده است نشان می دهد که یکی از عوامل موثر برای موفقیت در بازار کار، این است که چه کسانی را می شناسیم. با چه افرادی در ارتباط هستیم. ایا ارتباط موفق داریم ؟

 

 5 - هوش هیجانی (EQ) هوش هیجانی

 نشان دهنده ی توانایی افراد در شناخت، ارزیابی و کنترل احساسات است. داشتن هوش هیجانی بالا لزوما نشان دهنده ی اطلاعات آکادمیک بالا نیست اما پیش بینی کننده ی عملکرد شغلی بهتر است. مطالعات نشان می دهد افرادی که از هوش هیجانی بالایی برخوردارند، راحت تر می توانند مسئولیت کارهای خود را بپذیرند و با دیگران همدلی کنند.

مشاوره شغلی

مشاوره شغلی چیست ؟



شاید دیده باشید که بسیاری از افراد شغل‌های زیادی عوض می‌کنند؛ ولی در نهایت به نتیجه‌ای نمی‌رسند. سن آن‌ها سپری می‌شود اما نمی‌توانند آینده شغلی درخشانی را برای خود رقم بزنند. یافتن شغل یکی از مشکلاتی است که تمامی مردم حتی شما ممکن است در برهه‌ای از زندگی با آن مواجه شوید.
علت سردرگمی شما برای انتخاب شغل به عوامل متعددی بازمی‌گردد.
از جمله مهمترین این عوامل می‌توان به عدم امنیت شغلی، حقوق ناکافی، بی‌علاقگی به رشته و شغل انتخابیتان و... اشاره داشت.
شما در هر سنی و با هر مدرک تحصیلی با یک انتخاب درست، می‌توانید شغلی مناسب و کسب کاری پر رونق داشته باشید.
امروزه با پیشرفت تکنولوژی و قوانین حاکم دیگر ورود به بازار کار همانند گذشته آسان نیست. استفاده از مشاوره شغلی یکی بهترین راه‌ها برای انتخاب شغل و کسب و کار می‌باشد.

مشاوره شغلی فرآیندی است که در آن فرد متخصص به شما کمک می‌کند تا بتوانید ابتدا پتانسیل‌های خود را بهتر بشناسید و سپس با استفاده از شرایط و ضوابط موجود در بازار کار بهترین شغل و کسب و کار را برای خود انتخاب کنید.
مشاوره شغلی بر مبنایی کاملا علمی بنا شده است. در جلسات مشاوره شغلی پارامترهایی مورد بررسی قرار می‌گیرد تا به وسیله آن‌ها فرد بتواند

بهترین مشاور شغلی

از چه کسی مشاوره در زمینه کسب و کار بگیریم؟



با توجه به تخصصی گرایی بازار کار دنیای امروز و متفاوت‌تر شدن شرایط کاری نسبت به گذشته دیگر نمی‌توان تنها بر مبنای راهنمایی‌های خانواده و اطرافیان وارد بازار کار شد. برای داشتن انتخابی درست و صحیح که در نتیجه آن بتوانید به آینده شغلی درخشان همراه با امنیت شغلی و درآمدی مناسب برسید، بهترین راه حل استفاده از مشاوره شغلی از یک فرد متخصص در این زمینه است.
با مشاوره شغلی ابتدا استعداد، علایق و توانایی‌های خود را بشناسید و سپس با توجه به آن‌ها و نیازهای هر شغل یک انتخاب درست داشته باشید.

مشاوره شغلی تلفنی

مشاوره شغلی تلفنی



با توجه به تغییر چالش‌های دنیای امروز نسبت به گذشته نیاز به شیوه‌های متفاوت و نوین برای پاسخ گویی به آن‌ها می‌باشد. با توجه به دغدغه‌های زیاد روزمره افراد دست یابی به یک مشاوره شغلی خوب هزینه بر، زمان بر و بسیار دشوار است.
در شهرهای کوچک دست یابی به یک مشاوره شغلی خوب دشوارتر می‌باشد. در شهرهای بزرگ نیز به دلیل دغدغه‌های روزمره و سختی در هماهنگ کردن وقت، دست یابی به یک مشاوره شغلی خوب دشوار است. پس در چنین شرایطی استفاده از مشاوره تلفنی یک راه حل مناسب برای برطرف نمودن مشکل در سریعترین زمان می‌باشد.

مشاوره شغلی آنلاین

برای چه کاری می توانم مشاوره شغلی ببینم؟



مشاوره شغلی می تواند یک گزینه عالی برای بررسی هرگونه سوالات یا نگرانی در مورد مسیر شغلی شما ، حرکت احتمالی شغلی مورد نظر شما و/یا چالش هایی باشد که در محل کار با آن روبرو هستید.

در اینجا چند موضوع است که می توانید در مشاوره شغلی مورد بحث قرار دهید:

مهارت ها یا استعدادهای خاص شما
تعهد آموزشی مورد نیاز مشاغل مختلف
درآمد بالقوه مشاغل مختلف
محیط کار روزانه (در خارج از خانه در مقابل داخل خانه ؛ از راه دور در مقابل دفتر ، تیم کوچک در مقابل تیم بزرگ)
فرصت های تغییر یا پیشرفت در یک حرفه خاص
مهارتها و تحصیلات لازم برای شغل مورد نظر
در دسترس 24/7
ما همیشه آماده کمک به شما هستیم