دوستی دختر و پسر

مشاوره دوستی دختر و پسر تلفنی

هر انسانی ذاتا به جنس مخالف کشش دارد. درواقع همین عامل است که باعث بقا و ادامه نسل بشر بوده است. زمانی که فرد با دیگران تعامل دارد، هورمونی در مغزش آزاد می‌شود که با بیشتر شدن این تعاملات و روابط، میزان آن هم بیشتر می‌شود.
درواقع هم دختران و هم پسران چه از نظر روانی چه از نظر جسمی به هم کشش دارند. این موضوع درصورتی که تحت کنترل قرار نگیرد، می‌تواند دوستی و روابط دخترو پسر را تحت تاثیر قرار دهد. برای جلوگیری از این وضعیت باید با شناخت و آگاهی و حتی با حمایت و پشتیبانی مشاوره دوستی دختر و پسر رابطه را پیش برد.

از طرفی در جامعه امروزه ایران آمار ازدواج به دلایل زیادی کاهش یافته و افراد کمتر به ازدواج تمایل نشان می‌دهند. کمتر شدن ازدواج، در مقابل به بیشتر شدن روابط دوستی بی‌سرانجام و بی‌هدف منجر می‌شود.
حتی بعضی از پسران با قول و قرارهای پوچ و بی‌سرانجام سعی در فریب دادن دختران و برقراری رابطه با آن‌ها را دارند. درحالی که هدفی برای ادامه زندگی با او ندارند.
همچنین دختران نیز ممکن است با هدف قرار دادن نیاز جنسی پسران، در پی منافع خودشان با آن‌ها وارد رابطه شده و به‌نوعی به آن‌ها ضررهای مالی یا عاطفی وارد کنند.

عموما برقراری رابطه جنسی خارج از ازدواج به هر دو طرف به خصوص دختران چه از نظر اجتماعی و چه از نظر شخصی و روحی آسیب می‌زند. به علاوه داشتن رابطه جنسی زودهنگام جلو شناخت کافی را می‌گیرد و اجازه نمی‌دهد شما متوجه شوید که دقیقا چه حسی به طرف مقابل دارید.
یا حتی اجازه نمی‌دهد به شناخت درست و منطقی از او برسید. چرا که بعد از برقراری اولین رابطه جنسی، نگاه شما به طرف مقابل‌تان یک نگاه عاشقانه و احساسی است و بسیاری از برداشت‌های‌تان واقع‌گرایانه و منطقی نیستند. و این روند تا مدت‌ها بعد ادامه دارد. درنتیجه شما شانس کمتری برای شناخت پیدا کردن از طرف مقابل‌تان دارید.

حتی اگر تصمیم به برقراری رابطه جنسی دارید، بهتر است ابتدا با یک مشاوره دوستی دختر و پسر مشورت کنید. و از درست بودن این کار مطمئن شوید.

آوای سعادت

دوستی دختر و پسر

جدیدترین مقالات روانشناسی دوستی دختر و پسر

روانشناسی عشق یک طرفه

طبق نظر روانشناس خانواده عشق و دوست داشتن مسئله‌ای است که همه افراد در زندگی خود تجربه می‌کنند. وقتی صحبت از ارتباط می‌شود، یعنی تعامل بین دو طرف برقرار شده است. لازمه یک رابطه عشقی موفق، دوست داشتن دوطرفه و متقابل است؛ یعنی دو طرف خواهان رابطه باشند و به یکدیگر اهمیت دهند. حال‌آنکه اغلب ما شاهد رابطه‌ها و عشق‌های یک‌طرفه بوده‌ایم. یک طرف عاشق و خواهان رابطه بوده و طرف مقابل تمایلی برای ادامه دادن و ماندن در رابطه ندارد. این موضوع به‌عنوان عشق یک‌طرفه شناخته می‌شود. تکلیف عشق‌های یک‌طرفه چیست؟ جلسات مشاوره برای عشق یک‌طرفه چه پیشنهاد و راهکارهایی در نظر دارد؟

چه اتفاقی می‌افتد که ما عاشق کسی می‌شویم که هیچ احساس و تمایلی به ما ندارد و با این شرایط باز ما خواهان این رابطه هستیم و سختی‌های زیادی را برای خودمان به وجود می‌آوریم؟ گاهی ما به خاطر تنها بودنمان و احساس نیازی که به بودن و وجود یک همراه داریم خیلی از مسائل را نادیده می‌گیریم و فقط می‌خواهیم کسی باشد که ما تنها نباشیم. وقتی خودم را به تنهایی نمی‌توانم معنا کنم یعنی خودم را کم می‌دانم.

  • توقع و انتظارات ما از یک رابطه عاشقانه چیست؟
  • چه تعریفی از عشق و دوست داشتن داریم؟
  • آیا واقعاً دوست داشتن است یا وابستگی؟
  • دلیل من برای اصرار به بودن این رابطه چیست؟
  • چگونه عشق یک‌طرفه را فراموش کنیم؟

در عشق یک‌طرفه معمولاً یک نفر سرویس‌دهنده است و تمام تلاش‌ها از جانب او صورت می‌گیرد و چون محبت و احساسی دریافت نمی‌کند، احساس نارضایتی و خشم پنهان را تجربه می‌کند. این احساس خشم و نارضایتی گاهی به‌صورت فرمان‌برداری، اطاعت و محبت افراطی و بی‌چون‌وچرا خود را نشان می‌دهد و شخص خواهان این مطلب را بیان می‌کند که من هر کاری برای این رابطه انجام می‌دهم.

دوستی با جنس مخالف

معنای دقیق دوستی با جنس مخالف



از نظر مشاوره دوستی : دوستی با جنس مخالف به ارتباطی عاطفی و احساسی میان دختر و پسر گفته می شود که با هدف ازدواج، آشنایی یا عقد و نامزدی صورت نمی گیرد.

همچنین ارتباط از رابطه ی فامیلی، هم محلی یا فامیل متمایز بوده و صمیمیت عاطفی در آن بارز بوده و اغلب به دور از چشم دیگران و مخفیانه صورت می گیرد.

شاید بتوان پنهانی بودن را ویژگی اصلی ارتباط میان دو جنس عنوان نمود، این ارتباط پنهانی که بعد از ازدواج به شکل گیری عمیق ترین نوع ارتباط و قبل از ازدواج منجر به شکل گیری پرخطرترین ارتباط می گردد.

در گذشته که فاصله ی بین بلوغ و ازدواج بسیار کوتاه بوده و فرصت و شرایط ازدواج به سرعت فراهم می شد، دغدغه رابطه بین پسر و دختر در فاصله ی بلوغ تا ازدواج چندان مطرح نبود.

دلیل دوستی با جنس مخالف

دلیل و ریشه ی دوستی جوانان با جنس مخالف



همانطور که می دانید امروزه دوستی دختر و پسر یا به عبارت دیگر دوستی با جنس مخالف رو به افزایش و به نوعی تبدیل به یک عادت شده است.

به طوری که بخصوص در قشر نوجوان و جوان افرادی که از تجربه ی دوستی خودداری می کنند گاها از سوی دوستان و همسالان مورد تمسخر یا انتقاد قرار می گیرند.

اما دلایل افزایش شیوع این نوع ارتباط:
۱_ بالا رفتن سن ازدواج: با افزایش سن ازدواج دوستی ها و روابط بین دو جنس افزایش می یابد.

جالب است بدانید که این نوع دوستی ها علاوه بر این که پیامد تاخیر در ازدواج هستند، علت نیز محسوب می شوند.

۲_ محیط مشترک: برخلاف سال های گذشته امروزه محیط هایی که در آن امکان تعامل و افزایش ارتباط بین دختر و پسر وجود دارد از جمله دانشگاه ها، کنسرت، سینما و محیط های فرهنگی تفریحی رو به افزایش است.

همچنین محیط مجازی نیز به طور گسترده و به راحتی امکان آشنایی و دوستی بین دو جنس را برای افراد کم سال که هنوز به بلوغ عاطفی و اجتماعی لازم نرسیده اند فراهم می کند.

۳_ تغییر باورها و فرهنگ: برخلاف گذشته و باورهای سفت و سخت والدین مبنی بر کنترل افراطی فرزندشان،

امروزه تحت تاثیر ماهواره و فضای مجازی بسیاری از والدین ممکن است در مقابل آشنایی و دوستی فرندشان با جنس مخالف نگرش مثبتی نشان داده و چنین تعاملی را نشانه ای از آزادی یا فرایند رشد فرزندشان می دانند.

۴_ کم شدن باورها و رعایت اصول مذهبی را نیز می توان به عنوان یکی از عوامل مهم افزایش دوستی و تعامل بین جنس مخالف بیان نمود.

مشاوره دوستی دختر و پسر

نحوه برگزاری جلسات



جلسات مشاوره رابطه دختر و پسر می‌تواند به دو صورت انفرادی و یا مشترک برگزار شود.
این مسئله تا حد زیادی به رویکرد خود درمانگر مربوط می‌شود. مدت جلسات انفرادی معمولا 45 دقیقه و زمان جلسات مشترک 90 دقیقه خواهد بود.
همچنین تعداد جلسات مورد نیاز بستگی به ارزیابی روانشناس از مشکلات موجود دارد.
برخی افراد که برای موضوعاتی ساده مراجعه می‌کنند ممکن است دریافت 2 یا 3 جلسه مهارت آموزی برای آن‌ها کافی باشد اما برخی دیگر به تعداد جلسات بیشتری برای حل مشکلات و اختلافات نیاز دارند.

ضرورت مشاوره دوستی دختر و پسر

موارد کاربرد مشاوره رابطه دختر و پسر



در ارتباط میان دختر و پسر تعارضات مختلفی می‌تواند اتفاق بیافتد که با دریافت مشاوره قابل حل می‌باشد. از جمله مشکلاتی که می‌توانید در مورد آن‌ها از یک روانشناس کمک بگیرید می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

1 – نبود درک متقابل در رابطه و ناتوانی در ابراز احساسات و عواطف

2 – احساس طرد شدن در رابطه و نگرانی در مورد تداوم آن

3 – مواجه شدن با برخی بدرفتاری‌ها در رابطه نظیر سرزنش گری، قضاوت زودهنگام و خشونت

4 – درگیری با موضوعاتی نظیر بی‌اعتمادی و خیانت

5 – شک و تردید در مورد ادامه دادن به رابطه و ازدواج کردن

6– نداشتن شناخت کافی از یکدیگر

نقش خانواده ها در دوستی دختر و پسر

نقش والدین در روابط دوستی دختر و پسر



انسان دارای نیازهای مختلف زیستی، اجتماعی، عاطفی و شناختی می باشد. او نیازمند خوردن، آشامیدن و تعامل بادیگران است. این تعامل در پی پاسخ به سوال های شناختی خود است و بالاخره مهمترین نیاز انسانی محبت کردن و مورد محبت واقع شدن است. برخی از روانشناسان با بررسی نیازهای مختلف بشری و سطح بندی آن بر تامین نیازهای عاطفی در دوران نوجوانی و جوانی تاکید فراوان دارند.

اما مسئله ای که در اینجا می تواند مطرح باشد. تامین نیازهای عاطفی از طریق رابطه با جنس مخالف است که اصطلاحا در جامعه ما از آن با نام “دوست دختر” و “دوست پسر” یاد می کنند.

مقصود از دوستی های دختر و پسر رابطه ای نسبتا صمیمانه و گرم و پنهانی که از طریق دیدارهای مخفیانه و رد و بدل کردن هدیه یا برقرار ساختن ارتباط تلفنی بین دختر و پسر ایجاد می شود.

اما گسترش چنین روابطی تاثیر منفی در کانون های خانوادگی دارد پایه های خانواده سالم که هسته ای از تشکیلات اجتماع می باشد را متزلزل کرده است . لذا برای جلو گیری از پیشرفت این معضل به علل ممنو عیت چنین روابطی پر داخته می شود تا هر ذهن آگاهی با دانستن این مطالب ، آگاه تر از پیش باشد .

متاسفانه پدیده معاشرت و دوستی دختر و پسر قبل از ازدواج در بین جوانان به خصوص دانشجویان ، یک‌ واقعیت اجتماعی نوظهور است.

به نظر می‌رسد در حوزهء روابط بین دختر و پسر در جامعه به خصوص در بین جوانان ، تغییرات نگرشی و ارزشی‌ رخ داده یا در حال شکل‌گیری است و جوانان جهت‌گیری نگرشی و ارزشی‌ متفاوتی به نسبت بزرگسالان و خانواده‌های خود دارند که این امر گویای شکاف‌ نسلی است.

دوستی اینترنتی

دوست یابی آنلاین یا دوستی اینترنتی چیست؟

 همانطور که از نام دوستی های مجازی معلوم است، این ارتباطات در بستر اینترنت و شبکه‌های مجازی قرار دارد.

 ارتباطاتی که باعث شده انسان‌ها با هر شرایط و در هر نقطه‌ای از دنیا، بتوانند دوستانی پیدا کنند و در پی آن روابطی را شکل دهند که مهم‌ترین مسئله‌ی رابطه سالم یعنی شناخت تا حد زیادی در آن گم است و شناخت محدود به کلمات و تصاویر می‌باشد.

 اما آیا این شناخت برای دوستی کافی است؟ باید بگوییم نه. انسان‌ها در فضاهای مجازی خواه ناخواه واقعیات را به گونه‌ای که وجود ندارند نشان می‌دهند.

 افراد امکان کنترل و حتی ویرایش حرف‌ها و احساساتشان را در این فضا دارند، این باعث می‌شود حقیقت به شکل غیر واقعی در ذهن طرف مقابل به تصویر کشیده شود.

 اصیل بودن و صداقت در زندگی لازمه ایجاد روابط دوستی سالم و پایدار است و در اینگونه ارتباطات و دوستی های مجازی انسان‌ها می‌توانند هرکسی باشند.

معایب دوستی های آنلاین

معایب دوستی های آنلاین

 ارتباطات آنلاین و دوستی های مجازی جدا از محاسن، معایب بسیار مهمی دارند که بهتر است آن‌ها را در نظر بگیرید. برخی از معایب آن به شرح زیر می‌باشد:

 

 1- به دلیل وجود تعداد زیادی از افراد همفکر و همسن در این فضا، ممکن است دوری از خانواده، انزوا و افسردگی را به بار بیاورد.

 

 2 - افراد در این فضاها، معمولا خود ایده آل را ارائه می‌دهند، ایده آلی که مشخص نیست چقدر به واقعیات نزدیک است.

 

 3 - افرادی که دوستی‌های آنلاین و برنامه های دوست یابی را انتخاب می‌کنند، از حضور در دنیای واقعی منع شده یا با آن مشکل دارند. این مسئله می‌تواند دلیلی برای وجود مشکلات و اختلالات روحی و روانی باشد.

 

 4 - اعتماد متقابل در اینگونه روابط معمولا مختل است. ممکن است افرادی که می‌بینید با چندین نفر در ارتباط باشند و مقایسه‌ها و سوءظن‌ها در اینگونه آشنایی‌ها بسیار زیاد است.

 

 5 - در دوستی‌های آنلاین، ابتدا دلبستگی ایجاد می‌شود سپس آشنایی، این دلبستگی باعث اختلال در شناخت کامل طرف مقابل شده و ممکن است واقعیات نادیده گرفته شود. مخصوصا اگر این دلبستگی بین دو جنس مخالف و قبل از شناخت قبل از ازدواج رخ داده باشد.

 

 6 - سکس چت و رابطه جنسی مجازی از دیگر معایب این گونه ارتباطات است و افراد را از برقراری رابطه جنسی در چهارچوبی سالم و در دنیای واقعی باز می‌دارد و مشکلات زیادی را به همراه دارد.

مزایای دوستی های آنلاین

مزایای دوستی های آنلاین

 امکانی که تکنولوژی برای افراد فراهم می‌آورد، آشنایی با انسان‌های مختلف، فرهنگ‌های مختلف و تجربیات تازه ایست که ممکن است به دلیل بعد مسافت، امکان ارتباط حضوری وجود نداشته باشد. برخی از مزایای دوستی‌های آنلاین به شرح زیر می‌باشد:

 

 1 - امکان پیدا کردن کسانی که علایق و نگاه به زندگی مشترکی با شما دارند و هدف از زندگی در نظر آنان به اهداف شما نزدیک است.

 

 2 - به دلیل وجود محدودیت‌های فرهنگی، امکان ارتباط و آشنایی نزدیک پیش از ازدواج وجود ندارد و افراد می‌توانند از این طریق شناختی نسبی از هم پیدا کنند. اما این ارتباط نباید طولانی شود.

 

 3 - امکان انتخاب بین تعداد زیادی از افراد که شبیه شما هستند وجود دارد. همچنین این امر موجب می شود افراد هوشمند با شناسایی روابط ناسالم به مراتب راحت تر از ارتباطات حقیقی بتوانند قطع رابطه نمایند.

انواع عشق

انواع عشق را می دانید ؟

 

 1 - عشق همدلانه:

 در این نوع عشق دو مولفه صمیمیت و تعهد و افزایش مسیولیت پذیری وجود دارد.

 

 2 - عشق شهوانی:

 این عشق دارای برانگیختگی فیزیولوژیکی مانند تپش قلب، عرق کردن و سرخ شدن صورت است.

 

 3 - عشق احمقانه:

 که دارای شهوت میل جنسی و بدون صمیمیت و تعهد است.

 

 4 - عشق رمانتیک:

 صمیمیت و شهوت وجود دارد، اما تعهد و وفاداری نیست.

 

 5 - عشق تهی:

 در ازدواج های قدیم و سنتی که خانواده ها معرفی می کردند که هیچ گونه مهارت همدلی در آن دیده نمی شود.

 

 6 - عشق واقع گرایانه:

 این نوع دارای هر سه مولفه عشق است و رضایت دو طرفه وجود دارد.

در دسترس 24/7
ما همیشه آماده کمک به شما هستیم