نشانه های اختلال شخصیت وابسته
هر بیماری یا اختلالی با نشانههای خاصی بروز میکند و این علایم و نشانهها به خوبی بیان میکنند که چه نوع اختلالی در حال بروز و ظهور است.
اختلال شخصیت وابسته نیز با نشانههایی همراه است که همه یا بخش زیادی از آنها در افراد مبتلا به اختلال بروز میکند. از جمله مهمترین علایم اختلال شخصیت وابسته میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1 - ناتوانی در تصمیمگیری
اولین و مشخصترین نشانه اختلال شخصیت وابسته ناتوانی در تصمیمگیری و تردید در انتخاب است. فردی که با این نوع اختلال شخصیتی روبهرو است، حتی برای انتخاب فعالیتهای روزمره خود نیز ناتوان است و بدون راهنمایی و یا کمک دیگران قادر به انجام دادن آن نیست.
2 - ترس شدید از ترک شدن
شاید همه ما در درون از ترک شدن و رها شدن از سمت کسانی که دوستشان داریم بترسیم و دلهره داشته باشیم.
اما فردی با علایم اختلال شخصیت وابسته ترس شدید و افراطی را درباره ترک شدن و رها شدن از سوی دیگران تجربه میکند
. او دائما نسبت به ترک شدن نگران است و در صورت بروز آن احساس درماندگی زیادی را تجربه میکند. فردی با این اختلال بعد از تمام شدن یک رابطه به سرعت وارد یک رابطه دیگر میشود و از این طریق احساس نیاز و احتیاج خود به دیگران را برطرف میکند.
3 - سلطه پذیری
از دیگر علایم اختلال شخصیت وابسته سلطهپذیری زیاد است. افرادی که با این اختلال شخصیتی زندگی میکنند عموما فرمانبردارند و به دلیل وابستگی زیاد به فرد دیگر، خودش را نادیده گرفته خواستههای او را اجرایی میکند.
4 - عدم اعتماد به نفس
عدم اعتماد به نفس یکی دیگر از علایم اختلال شخصیت وابسته است که فرد را در یک بیاعتمادی نسبت به خودش قرار میدهد. این افراد به تواناییهای خود باور ندارند و همیشه تصور میکنند که قادر به انجام کارها به صورت فردی و بدون کمک دیگران نیستند.
5 - تامین نیاز دیگران
از جمله علایم اختلال شخصیت وابسته تامین همیشگی نیازهای دیگری است. در واقع این افراد اولویت خود را بر تامین احتیاجات حامی خودشان میگذارند و اغلب نیازمندی و خواسته خود را نادیده میگیرند.
6 - عدم ابراز مخالفت
افرادی که اختلال شخصیت وابسته دارند در ابراز مخالف خود با دیگران به شدت دچار مشکل هستند. از آنجایی که این افراد سلطهپذیر و وابستهاند، نمیتوانند به راحتی مخالفت خودشان را ابراز کنند.