راهکارهای کاهش استرس مالی

راهکارهای کاهش استرس مالی

 

 افراد بسیاری هستند که در رویداد های مختلف زندگی نمی‌توانند خود را به خوبی کنترل کنند. استرس مالی وضعیتی است که زندگی فرد را فلج می کند و هر زمان که اتفاق بدی بیفتد دوباره فکر فرد این پیام را به او می دهد که اتفاق بد دیگری هم در راه است.

 بنابراین استفاده از تکنیک هایی برای کاهش این وضعیت می تواند تا حد زیادی کمک کننده باشد. برخی از این راهکارها شامل موارد زیر می شود:

 

1 - خود کار آمدی

خودکارامدی به انتظارات ما از موثر بودن پاسخ ها و توانایی هایمان در مقابل مشکلات اشاره دارد. افرادی که دارای خودکارآمدی بالایی هستند با مشکلات راه حل های مختلف را امتحان میکنند تا بالاخره موفق شوند.

 خودکارآمدی از تجارب زندگی و تجارب کسانی که برای ما نقش الگو دارند ناشی می شود.به عبارت دیگر خودکارامدی حاصل مشاهده مبارزه جویی های موفقیت آمیز دیگران و انواع آموزش ها و حمایت هایی است که در طول زندگی دریافت می‌کنیم.
این را بدانید که خیلی از افراد هستند که دچار مشکلات مالی فراوانی بودند اما توانستند به مرور زمان نه‌ تنها بر آنها غلبه کنند بلکه در کار خویش نیز تا حد زیادی پیشرفت کنند و به درآمد بالایی برسند.

 قطعاً خودکارآمدی تاثیر زیادی بر موفقیت در زندگی آنان داشته است. راه کسب خودکارآمدی این است که هدف داشته باشید. اهداف باید چالش‌برانگیز باشند تا از دستیابی به آنها احساس رضایت کنید اما واقع بینانه هم باشند طوری که بتوانید با آنها دست یابید.
توصیه می شود الگوهای خوبی برای خود انتخاب کنید. لازم نیست کسانی که به عنوان الگو انتخاب میکنید شخصا بشناسید. اما باید افرادی باشند که الهام بخش زندگی پرتلاش باشد و احساس کفایت و تسلط را در شما ایجاد کند.

 

2 - ایجاد یک سیستم حمایتی 

مطالعات نشان داده است افرادی که از سیستم حمایت اجتماعی خوبی برخوردارند کمتر مضطرب و افسرده می شوند. در مقایسه با افرادی که از سیستم اجتماعی ضعیفی برخوردارند نسبت به زندگی خود خوشبین ترند. مطالعات دیگر نیز نشان داده است.

 این افراد در غلبه و درمان افسردگی و سازگاری با آسیب های ناشی از ناتوانی جسمی و حفظ عزت نفس و غلبه بر تنهایی موفق تر هستند. هم چنین بر اساس شواهد پژوهشی افرادی که از سیستم حمایتی خوبی برخوردار هستند کمتر بیمار می‌شوند. آنها سطح استرس فیزیولوژیکی پایینی دارند.
ذکر این نکته لازم است که بدانید داشتن سیستم حمایتی قوی به تعداد افرادی که میشناسید خیلی ارتباطی ندارد. بلکه بیشتر به ایجاد روابط عاطفی و عمیق که احساس درک شدن و حمایت شدن را ایجاد می‌کند بستگی دارد.

 علاوه بر این داشتن یک سیستم حمایتی خوب با اجتماعی بودن و داشتن دوستان و روابط اجتماعی زیاد هم ارتباط ندارد. حتی افرادی که تنهایی را دوست دارند می توانند از یک سیستم حمایتی برخوردار شوند. تا در موقع لزوم از آن استفاده کنند.

 

3 - توانایی حل مسیله

اولین کاری که در هنگام مواجه شدن با یک تهدید یا چالش می‌توانید انجام دهید شناخت دقیق مسئله است. مشکلات اساسی را مشخص و فهرستی از اهداف تهیه کنید. در این مرحله از حل مسئله افراد حمایت کننده نظیر اعضای خانواده می‌تواند با ترغیب شما برای اتخاذ نگرشی عینی و در نظر گرفتن جنبه‌های مسئله موثر واقع شوند.

 علاوه بر این هنگام بحران مالی افراد حمایت کننده می تواند در بارش سیال سازی ذهنی به شما کمک کند تا به دنبال خلق راه های جدید باشید.
پس از آنکه وقتی کافی برای تعریف مشکل و بررسی راه حل های مختلف صرف کردید اکنون آماده اید تا درباره شیوه کار تصمیم بگیرید. اگر از مشکلاتی که پیش رو دارید شناخت کاملی داشته باشید و فهرستی از راه حل های مختلف تهیه کرده باشید تصمیم گیری بسیار ساده خواهد بود.

 

4 - آماده شدن برای مواجهه با مشکلات 

در شرایط اقتصادی امروز بسیاری از مردم دغدغه های مالی را دارند اما آنچه که مهم است این است که آنها بتوانند تسلط خودشان را بر اوضاع افزایش دهند. برای مبارزه با مشکلات آماده شوید. شیوه ای که انتخاب می کنید باید طوری باشد که کنترل شما را افزایش دهد.

 ابتدا چگونگی مقابله با موقعیت مشکل را با استفاده از مهارت های مقابله ای خودتان طرح ریزی کنید. یعنی فکر کنید که چگونه باید با موقعیت مقابله کنید. حتی اگر مسئله کاهش استرس باشد بدانید باید چه چیزی از این تجربه بیاموزید.

 برای استفاده از سیستم های حمایتی خود روشهای موثری را انتخاب کنید و از بزرگ جلوه دادن مسائل قبل از وقوع بپرهیزید.
زمانی که مشکل خاصی پیش می‌آید سعی کنید خود را از نظر روانی تقویت کنید تا احساس کنید که عملکرد خوبی خواهید داشت و از مقابله خود راضی خواهید شد. به خود بگویید که یک مقابله کننده هستید و میدانید چگونه از مهارت‌های مقابله‌ای خود استفاده کنید.

 با استفاده از خلاقیتتان فکر کنید که چه چیزهایی را می توانید در هنگام مواجه شدن با مشکلات مالی به خودتان بگویید. به خودتان سخت نگیرید و با برخورد مثبت با مشکلات به عنوان فرصت هایی برای امتحان مهارت های مقابله ای خود اعتماد کنید.