دلایل ابتلا به اختلال مرزی

دلایل ابتلا به اختلال مرزی

 

 پیش از آنکه درباره چالش‌ها و آسیب‌های ازدواج با فرد مرزی صحبت کنیم، بهتر است دلایل بروز این بیماری را بشناسیم. از مهم‌ترین علل بروز این بیماری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

 1 - تفاوت در عملکرد مغز

 یکی از مهم‌ترین علت‌های بروز اختلال شخصیت مرزی در فرد، تفاوت در عملکرد مغز است. مغز یک فرد مبتلا به BPD بسیار متفاوت از افراد دیگر کار می‌کند و همیشه در حالت آماده‌باش به سر می‌برد.

 در واقع از نظر فرد اختلال مرزی همه چیز در دنیای بیرون ترس بیشتری دارد. به همین دلیل می‌توان گفت که توانایی مقابله یا گریز در این افراد با اختلال مواجه است و به صورت ناکارآمد عمل می‌کند و قابلیت تفکر منطقی را از او می‌گیرد.

 برخی از افراد این سوال را مطرح می‌کنند که وقتی مغز با ناکارآمدی مواجه است، آیا امیدی به بهبودی وجود دارد یا نه؟

 باید گفت اگرچه درمان و بهبودی قطعی این اختلال ممکن نیست، اما راهکارهایی وجود دارد که به کمک آن می‌توان مغز را آموزش داد و تربیت کرد.

 این فرآیند به کمک روان درمانگر و روانپزشک متخصص انجام می‌گیرد و تا حد زیادی تاثیر مثبت دارد.

 

 2 - علل اکتسابی

 در بسیاری از موارد تجارب ناخوشایند کودکی، به‌ویژه سه سال اول زندگی کودک، باعث بروز اختلالات روانشناختی در بزرگسالی می‌شود.

. مسائلی مانند طرد کودک، بی‌ثباتی مادر به دلایل گوناگون مانند بیماری و ...، تنبیه‌های شدید کودک، طلاق و جدایی والدین، بی‌توجهی به احساسات کودک و ... همه از جمله دلایل اکتسابی ابتلا به اختلال شخصیت مرزی هستند.