تغذیه و اضطراب

ارتباط تغذیه و اضطراب



آیا می‌دانید ارتباط بین تغذیه و اضطراب به چه صورت است؟
اضطراب، از جمله اختلالات روانی شایع است که به دنبال صنعتی شدن روز افزون جوامع، شاهد رشد چشمگیر آن در دنیای امروز هستیم؛ به طوری که سالیانه افراد بیشتری در باتلاق اضطراب و نگرانی غرق می‌شوند.
اضطراب، پیامدهای منفی زیادی دارد چرا که با افزایش تپش قلب، ضعف سیستم ایمنی بدن، ضعف حافظه و تمرکز، ناسازگاری اجتماعی، عدم پیشرفت تحصیلی و افزایش سهل انگاری‌های کاری، افسردگی و ... همراه است. درمان اضطراب، افق‌های جدیدی پیش روی شما قرار می‌دهد چرا که اضطراب مانع اصلی در رسیدن به آرامش، رشد و شکوفایی در زندگی است.
با توجه به ارتباط تغذیه با اضطراب، این شرایط برای شما مهیا می‌شود که با تغذیه ای مناسب به مقابله با اضطراب بروید

ارتباط تغذیه مناسب در کاهش اضطراب
تغذیه و اضطراب دو عامل مرتبط با یکدیگر هستند پس در صورتی که تغذیه شما مناسب باشد، اضطراب کاهش می‌یابد و برعکس رژیم غذایی حاوی مواد بی‌ارزش و مضر، می‌تواند اثر تشدید کننده‌ای در اضطراب داشته باشد. در واقع یکی از روش‌های مفیدی که به واسطه آن می‌توانید اضطراب تان را کاهش دهید، تغذیه مناسب است.

طی تحقیقات ارتباط مستقیم تغذیه و اضطراب ثابت شده است، به صورتی که گنجاندن برخی مواد غذایی سرشار از ویتامین‌ها و پروتئین‌ها و همچنین حذف مواد غذایی پرچرب، پر کالری و دخانیات در کاهش اضطراب موثر است.
اگر از جمله افرادی هستید که نمی‌خواهید تحت دارو درمانی قرار بگیرید و خواستار این هستید که به آسان ترین روش مشکل اضطراب خود را درمان کنید، تغذیه مناسب بهترین انتخاب است.
هنگامی که علائم اضطراب را در خود مشاهده کردید لازم است که برای دریافت یک برنامه تغذیه‌ای مناسب اقدام نمایید.

مواد مغذی کنترل کننده‌ی اضطراب
با توجه به اهمیت و تاثیرات مواد مغذی بر اضطراب، در ادامه به برخی از مواد مغذی که ارتباطی منفی با اضطراب دارند اشاره می‌کنیم.

_ کلسیم، پتاسیم، ویتامین ث موجود در میوه‌هایی مانند کیوی و پرتقال

_ کروم، ملاتونین، منیزیم موجود در دانه‌ها، حبوبات، غلات و سبزیجات دارای برگ تیره

_ ویتامین E، روی، تریپتوفان موجود در مغزهای گیاهی؛ همچنین ویتامین‌های گروه ب مانند ب1 و ب12

_ سلنیوم موجود در غذاهای دریایی، جگر، قلوه، گوشت و ماکیان

ارتباط تغذیه و اضطراب | گیاهان دارویی
مصرف گیاهان دارویی که در طب سنتی نیز اهمیت زیادی دارند، باعث کاهش اضطراب می‌شوند؛ گیاهانی مانند دارواش، بابونه، سنبل الطیب، بادرنجبویه، گل سرخ، هل، میخک، ریحان، گشنیز، نعناع، زعفران، زرشک، دارچین و گل گاوزبان می‌توانند در ایجاد آرامش و کاهش استرس شما کمک کننده باشند.
همچنین شربت لیمو، شربت سیب و زعفران، شربت خاکشیر، سکنجبین، بیدمشک و گلاب، شربت بهار نارنج برای رفع اضطراب و افسردگی مفید هستند.


ارتباط تغذیه و اضطراب | غذاهای آرامبخش و میوه های ضد اضطراب
غلات کامل، باعث ترشح سروتونین در بدن می‌شود که ماده‌ای آرامبخش است. همچنین تخم مرغ، هویج، سبزیجات برگدار مانند اسفناج، کرفس، سیر، ماهی‌ها خصوصا ماهی قزل آلا، پیاز، چغندر، برنج قهوه‌ای، گندم، جو، ارزن، مارچوبه، میوه‌هایی مانند انبه، گلابی، آناناس، نارنگی و سیب رسیده شیرین، زرد آلو و موز به دلیل دارا بودن مقدار زیادی ویتامین ب6؛ گل کلم، میوه‌های خشک، انجیر، حبوبات و ماست کم چرب که حاوی پروتئین هستند، نقش مهمی در کاهش اضطراب دارند.

ارتباط تغذیه و اضطراب | غذاهای محرک
برخی از مواد غذایی هستند که باعث تقویت اضطراب می‌شوند؛ به عنوان مثال چای، قهوه، نوشابه و شکلات حاوی مقدار زیادی کافئین بوده که باعث اختلال خواب، تپش قلب، اضطراب و بی قراری می‌شوند و محرک اعصاب هستند.
نوشیدن الکل، خوردن بستنی یا کیک و تنقلاتی مانند چیپس، پفک، غذاهای صنعتی آماده، نوشابه‌ها، نمک، شکلات، غذاهای سرخ شده، گوشت گوساله، پیتزا، ساندویچ‌ها، غذاهای اسیدی مانند گوجه فرنگی، بادمجان و فلفل همگی باعث افزایش اضطراب و استرس می‌شوند، پس بهتر است از خوردن آن‌ها اجتناب کنیم. پرهیز غذایی خود یکی از راهکارهای درمان اضطراب محسوب می‌شود.