انواع فوبیا

انواع فوبیا



انجمن روان‌پزشکی آمریکا بیشتر از ۱۰۰ نمونه‌ی مختلف از فوبیا را به رسمیت شناخته است که در ادامه به صورت تیتر وار با برخی از آنها آشنا می‌شویم:

آرچنوفوبیا (عنکبوت هراسی): عنکبوت هراسی به ترس از عنکبوت گفته می‌شود. آرچنوفوبیا (عنکبوت هراسی) زنان را چهار برابر بیشتر از مردان تحت تأثیر قرار می‌دهد.
اوفیدیوفوبیا (مار هراسی)
آکروفوبیا (ترس از ارتفاع): ترس از بلندی یکی از فوبیاهای مطرح در دنیاست. پنج درصد از مردم عادی از این نوع فوبیا رنج می‌برند.
آگروفوبیا (ترس از حضور در مکان‌های شلوغ): ترس از حضور در فضاهای باز یا پرجمعیت آگروفوبیا نامیده می‌شود. افرادی که دچار آگروفوبیا هستند معمولاً زندگی اجتماعی ندارند و از خانه خارج نمی‌شوند.
کینوفوبیا (سگ هراسی): ترس افراد از سگ، از سگ‌های کوچک گرفته تا سگ‌های نگهبان بزرگ باعث ایجاد ترس در افرادی می‌شوند که دچار سگ هراسی هستند.
آسترافوبیا (رعد و برق هراسی، ترس از طوفان و رعد و برق)
کلاستروفوبیا (تنگنا هراسی یا ترس از مکان‌های بسته)
مایسوفوبیا (آلودگی هراسی یا ترس از آلودگی و کثیفی)
آرئوفوبیا (پرواز هراسی)
ترایپوفوبیا (ترس از حفره‌های نامتقارن): یکی از فوبیاهای رایج است؛ افرادی که دچار تراپوفوبیا می‌شوند، هنگام نگاه کردن به سطحی که سوراخ‌های کوچکی که در کنار هم جمع شده دارد (مثل لانه زنبور و انار) احساس وحشت می‌کنند.
کاراسینوفوبیا (سرطان هراسی)
داناتوفوبیا (مرگ هراسی)
گلوسوفوبیا (ترس از صحبت کردن در برابر جمع)
مونوفوبیا (تنهایی هراسی یا ترس از تنها بودن)
آتیچیفوبیا (شکست هراسی): تنها عامل بزرگ در برابر موفقیت
اورنیثوفوبیا (پرنده هراسی)
آلکتروفوبیا (ترس از مرغ و خروس و جوجه)
انچلوفوبیا (ترس از جمعیت)
گاهی فوبیا دلیل خاصی ندارد ولی گاهی تغییرات اجتماعی، لیست احتمالی فوبیاها را تغییر خواهد داد. برای مثال نوموفوبیا (nomophobia) ترس بودن بدون گوشی موبایل یا کامپیوتر است. در واقع این نوع فوبیا نوعی ترس پاتولوژیک دور بودن از تکنولوژی است.