ساعت مطالعه کنکور

چند ساعت باید در طول روز برای کنکور درس بخوانم ؟



موفقیت در کنکور به عوامل زیادی بستگی دارد؛ در این بین ساعت مطالعه از فاکتورهای اساسی و تعیین کننده در نحوه عملکرد شما محسوب می‌شود.
بیشتر از تعداد ساعات مطالعه کیفیت درس خواندن شما در این ساعات اهمیت دارد.
یکی از سؤال‌هایی که ذهن بسیاری از دانش آموزانی که خود را برای کنکور آماده می‌کنند، درگیر می‌کند میزان ساعات مطالعاتی است. توجه داشته باشید که ساعات مفید مطالعاتی تضمین کننده موفقیت شماست.
پس در تعیین ساعات مطالعاتی برای کنکور باید به موارد دیگری مانند ساعت زیستی بدن، داشتن برنامه ریزی مناسب و تعیین اهداف مطالعاتی، توانایی‌ها و ویژگی‌های منحصر به فرد خود توجه داشته باشید.

زمانی که ساعات مطالعاتی، را بر اساس توانایی خودتان مشخص می‌کنید، می‌توانید برنامه ریزی دقیق تری برای مباحث مطالعاتی خود، منابع درسی و کتاب‌هایی که قصد مطالعه آن را دارید داشته باشید. این برنامه ریزی به شما کمک می‌کند که در روند چند ماه آینده مطالعه برای کنکور استرس کمتری دشته باشید و با آمادگی بیشتری خودتان را برای این چالش بزرگ آماده کنید.

چگونه ساعات مطالعاتی را باید تنظیم کرد؟
با توجه به ویژگی‌ها و توانایی‌های خودتان می‌توانید ساعت مطالعه برای کنکور که مورد نیازتان است را تنظیم کنید. ساعت زیستی بدنتان را شناسایی کنید، بدین معنا که توجه کنید در چه ساعاتی از شبانه روز عملکرد بهتری دارید. برخی از افراد صبح‌ها عملکرد بهتری دارند و برخی دیگر شب‌ها عملکرد بهتری دارند. بر این اساس می‌توانید بهترین بازه یادگیری خود را تعیین کنید. بهتر است بعد از هر 2 - 1/5 ساعت مطالعه، زمانی برای استراحت در نظر بگیرید. به طور پیوسته به مطالعه نپردازید چون بازدهی‌تان افت می‌کند.

لازم نیست ساعات مطالعاتی خشک و عیر منعطفی داشته باشید. اگر بیشتر از 13 ساعت در طول روز مطالعه می‌کنید به احتمال زیاد اشتباهی در برنامه ریزی خود دارید و یا شیوه درس خواندن و مطالعه تان صحیح نیست. برخی افراد نیز کمال گرایی بالایی برای مطالعه کتاب‌های مختلف دارند توجه داشته باشید که با مطالعه بیشتر منابع محدود و مشخص نتیجه بهتری خواهید گرفت.

ساعت مطالعه برای کنکور در روزهای طلایی پایانی
یکی از اشتباهات بزرگ که برخی از دانش آموزان انجام می دهند این است که برنامه ای برای خود تنظیم می کنند و خیلی سختگیرانه آن را دنبال می کنند. ساعات مفید مطالعاتی و کیفیت آن است که اهمیت دارید. پس اگر بنا به هر دلیل احساس می کنید دچار افت عملکرد شدید و یا هجوم افکار مزاحم مانع از این می شود که بهره مطلوب را داشته باشید، مطالعه را متوقف کنید و به فعالیتی دیگر بپردازید تا مجددا تمرکز و بازدهی لازم را پیدا کنید.