راهکارهایی مفید برای درمان پرخاشگری کنکوری ها
هرچقدر هم که اوضاع سخت و غیرقابل حل به نظر برسد و فرزند کنکوری شما بسیار مضطرب و پرخاشگر شده باشد باز هم راهکارهای مفیدی برای بهبود شرایط وجود دارد. در زیر به ارائه ی راهکارهایی برای کاهش اضطراب و پرخاشگری فرزند شما می پردازیم. با انجام این راهکارها می توانید تا حد زیادی از فشار روانی او کاسته و شرایط را برای بهبود اوضاع فراهم کنید.
1 - آرام کردن محیط خانه برای فرزندتان
فرزند شما زمانی که در دوران درس خواندن برای کنکور به سر می برد اگر شرایط روانی خانواده برای او آرامش بخش نباشد به سختی خواهد توانست اوضاع خود را سر و سامان دهد. بسیاری از والدین تنها به فکر تامین رفاه مادی و خرید کتاب ها و لوازم آموزشی مورد نیاز فرزند کنکوری خود هستند و به هیچ عنوان اهمیتی به شرایط روحی و روانی او نمی دهند. اگر می خواهید فرزند شما نتیجه ی مثبتی از کنکور خود بگیرد لازم است تا حد ممکن محیط خانواده را ارام نگه دارید تا او بتواند در ارامش روی درس هایش تمرکز کند.
2 - رسیدگی به تغذیه و الگوی خواب دانش آموز
بسیاری از دانش اموزان کنکوری عادت به مطالعه تا پاسی از شب دارند و به اشتباه تصور می کنند برای موفقیت در کنکور حتما باید تا دیر وقت بیدار بمانند و درس بخوانند بنابراین وقت خواب خود را کاهش می دهند و همین موضوع سبب افت بازدهی مطالع و کاهش توان یادگیری می شود. شما به عنوان والد بهتر است او را از اهمیت خواب مناسب و کافی اگاه ساخته و به وضعیت تغذیه ی او نیز رسیدگی کنید تا بهترین نتیجه و بازدهی را از تلاش های خود برای موفقیت در کنکور به دست بیاورد.
3 - مقایسه نکردن
مقایسه کردن وضعیت تحصیلی فرزندتان با دوستانش و سرزنش کردن او به خاطر عملکرد ضعیفی که نسبت به سایرین داشته است بدترین کاری است که در این شرایط می توانید در حق فرزندتان انجام دهید. پیامدهای منفی این رفتار حتی تا سال ها پس از کنکور نیز در روح و روان فرزند شما باقی می ماند و باعث می شود دچار کمبود اعتماد به نفس شود.
بنابراین اگر قصد کمک به فرزندتان را دارید یا از پرخاشگری های مداوم او خسته شده اید به رفتار خودتان نیز توجه کرده و در صورت لزوم در آن تجدید نظر کنید. به این فکر کنید که شاید گاهی خود شما باعث افزایش اضطراب فرزندتان و در نتیجه پرخاشگری او می شوید. در این صورت تغییر رفتار شما به شدت می تواند روی او تاثیر مثبت گذاشته و شرایط را بهتر کند.
4 - صحبت نکردن درمورد کنکور در جمع های خانوادگی
زمانی که در جمع های خانوادگی به همراه فرزندتان حضور پیدا می کنید شاید اطرافیان شما در مورد وضعیت تحصیلی فرزندتان و انتخاب رشته ی او یا نمراتی که در آزمون های امادگی قبل از کنکور کسب می کند کنجکاو بوده و سوالاتی از شما بپرسند.
اگر فرزند شما دانش اموز حساس و مضطربی باشد در این شرایط احساس ناامنی کرده و استرس و اضطراب او افزایش می یابد بنابراین سعی کنید تا حد امکان در جمع های خانوادگی در مورد کنکور و شرایط درسی او گفتگو نکنید و در صورتی که افراد فامیل سوالی از شما می پرسند پاسخی کوتاه به آن ها داده و موضوع گفتگو را عوض کنید.
به یاد داشته باشید برای یک دانش اموز کنکوری که در شرایط استرس زا به سر می برد صحبت کردن اطرافیان او در مورد کنکور و تشکیل دادن یک میزگرد خانوادگی در مورد او احتمالا اضطراب آور ترین اتفاقی است که ممکن است رخ دهد. نظرات و پیشنهاد های شما به فرد کنکوری که دچار اضطراب است حتی اگر به قصد کمک باشد پیامد چندان مثبتی در این شرایط نخواهد داشت.
5 - سختگیری نکردن در مورد شرایط تحصیلی
متاسفانه دیده می شود که برخی از پدر و مادرها از فرزند خود توقعات بسیار زیاد دارند یا به شدت کنترل گر هستند و در انتخاب رشته و دانشگاه او را وادار به انتخاب مواردی می کنند که علاقه ی چندانی به ان ها ندارد.
اکثر این افراد تصور می کنند که کنترل گری انان به نفع اینده ی شغلی و تحصیلی فرزندشان است اما واقعیت این است که انان با همین توقعات و انتظارات بیش از حد و سختگیری های بی مورد فرزندشان را دچار اضطراب و نگرانی بسیار کرده و زمینه را برای ناکامی های او و عدم رضایت از زندگی فراهم می سازند.