تیپ های شخصیتی جهت انتخاب شغل

تیپ‌های شخصیتی جهت انتخاب شغل مناسب



هر تیپ شخصیتی متناسب با مجموعه‌ای از مشاغل خاص است. در آزمون‌های بین المللی تعیین رغبت شغلی، شش تیپ شخصیتی مختلف ارزیابی شد که آن‌ها را در ادامه توضیح داده‌ایم:

1. تیپ واقع گرا
معمولا از مشاغلی که نیازمند ارتباطات اجتماعی است دوری می‌کنند و سعی می‌کنند مشاغلی که نیازمند توانایی‌های فیزیکی و مکانیکی است را انجام دهند. برای اشیا و خصوصیات قابل لمس و عینی مثل پول، دستگاه‌های خاص یا قدرت و مقام ارزش قائلند. ویژگی‌های این تیپ غیراجتماعی، رک، مادی، خود محور، صرفه جو، سرسخت، تلاشگر و انعطاف ناپذیرند.

2. شغل مناسب | تیپ جستجوگر
معمولا مشاغلی را ترجیح می‌دهند که نیاز به فعالیت‌های آرام و منطقی دارد. فاقد توانایی رهبری هستند و خود را فردی محقق، روشنفکر و دارای توانایی‌های ریاضی و علمی می‌دانند. ویژگی‌های این شخصیت ها؛ مستقل، تحلیل گر، منطقی، روشنفکر، هوشیار، منتقد، خود دار، کناره گیر، فروتن، کنجکاو، دقیق و پیچیده است. این افراد معمولا به دنبال مشاغلی هستند که نیاز به دید دقیق و جستجو گرانه دارد.

3. تیپ هنری
معمولا از فعالیت‌های خلاقانه استقبال می‌کنند و از شغل‌های خشک و قراردادی دوری می‌کنند. به مسائل دید منعطف و هنری دارند. به مسائل و حل آنها با دید زیبا شناسی نگاه می‌کنند. افرادی مبهم، خیال پرداز، بی نظم، عاطفی، خود انگیخته، حساس، درون نگر، آرمان گرا، مستقل و آزاد منش هستند.

4. تیپ اجتماعی
این افراد برعکس تیپ واقع گرایانه هستند. خودشان را افرادی علاقه مند به درک و کمک به دیگران می‌دانند. دارای توانایی آموزش و تدریس هستند و خیلی به مشاغل علمی و فیزیکی علاقه مند نیستند. افرادی خوش برخورد، صبور، معاشرتی، فهمیده، صمیمی، مشوق و مهربان هستند.

5. شغل مناسب | تیپ متهور
از موقعیت‌های جستجوگرانه دوری می‌کنند. به دنبال فعالیت‌های متهورانه هستند و ریسک پذیری بالاتری دارند. شخصیت‌هایی بی باک، ریسک پذیر، اهل خطر، با انرژی، خوش بین، ماجراجو، هیجان طلب، جاه طلب، معاشرتی، پرحرف، برون گرا و سلطه جو هستند.

6. تیپ قراردادی
افرادی منظم، سازش پذیر و دارای روحیه‌ای یکنواخت هستند. برای فعالیت‌های اقتصادی ارزش قائلند و مشاغلی مانند کارمندی و حسابداری را مناسب خود می‌دانند. افراد محتاط، انعطاف ناپذیر، درون گرا، منظم، کارآمد و فاقد تخیل هستند.