11
اسفند
ازدواج اینترنتی
ازدواج اینترنتی
متاسفانه در حال حاضر بحث مشاوره در جامعه ی ما هنوز برای بسیاری از افراد ناشناخته است. همه به دنبال سرگیری ازدواج جوانان هستند یعنی نگاهشان به ازدواج یک نگاه عمیق و دوراندیشانه نیست . والدین در پی سامان دهی زندگی فرزندانشان و جوانان نیز برای ازدواج گاهی عجول و گاهی بسیار سخت گیر میشوند، اما مهم تر از همه ی این مسائل شناخت دختر و پسر در دوران نامزدی و قبل از ازدواج آن هاست.
بیش از آنکه به مسئله ازدواج اعتقاد داشته باشیم ، باید به مشاوره قبل و بعد از ازدواج ایمان بیاوریم و کار را به کاردان بسپاریم. مشاور آینده ای را می بیند که ما خواسته یا ناخواسته در پی انکار آن می شویم ، زیرا اگر چنین نشود معادلاتمان بر هم می ریزد و یا قلبمان عمیقا می شکند.
هرگز نباید دنبال زیاد کردن آمار ازدواج باشیم ، بلکه باید پیگیر یک ازدواج صحیح و انتخابی مناسب و مطمئن باشیم .
بسیاری از جوانان در انتخاب همسر به علت نبود یک مشاور آگاه و لایق دچار سردرگمی می شوند و برای رسیدن به مقصد گاهی اوقات به بیراهه می روند که بحث مشاوره می تواند گرد و غبار راه را بزداید و باعث شود جوانان ساده تر و با اطمینان بیشتر به سوی مقصد گام بردارند.
برای ازدواج شیوه های فراوانی وجود دارند ،مانند: ازدواج فامیلی، ازدواج دو همکار با یکدیگر ، ازدواج از طریق معرفی آشنایان و ….. در جامعه ی ما نیز امروزه والدین تلاش کرده اند تا بیشتر از گذشته به خواسته ی فرزندانشان در مورد نحوه ی انتخاب همسر و چگونگی برگزاری مراسم احترام بگذارند .یکی از روش های آشنایی نیز دنیای مجازی و ازدواج به سبک اینترنتی می باشد.
ازدواج اینترنتی یعنی دختر و پسر ، مرد و زن ، پیر و جوان و هرکسی که بخواهد و بتواند از طریق فضای مجازی و دنیای چت روم ها با فرد دیگری آشنا شده و با هر ترفندی با آن فرد که مخاطب چت ها ، دلتنگی ها و رازهایش است قرار آشنایی گذاشته و در نهایت نیز با هم ازدواج نمایند.که گاهی می تواند بسیار بسیار خوب و در اکثر مواذد نیز بسیار خطرناک باشد.
ازدواج اینترنتی
اخیراً شیوه ای به نام «ازدواج اینترنتی» رایج شده که افراد از طریق اینترنت با هم آشنا می شوند و پس از گذاشتن قرار و مدارهای لازم،تن به ازدواجی می دهند که بر هیچ گونه آشنایی دقیق و حساب شده استوار نیست و البته بسیاری از این قول و قرارهای نوشته شده یا گفته شده از طریق اینترنت خلاف واقع از آب درمی آید.
جوانی که به دلیل سرگرمی وارد این سایت و یا دنیای مجازی شده است ، زنی که از روابط سرد زناشویی و نادیده گرفتنش توسط همسر احساس پوچی می کند ، مردی که از نظر خودش در دوران جوانیش شیطنت لازم را نکرده است ، خلافکاری که به دنبال تحقق بخشیدن به خواسته های شوم خود است و همه و همه ، کسانی هستند که هر کدام از ما می توانیم در دنیای مجازی با آن ها آشنا شده و از ابراز علاقه ی آن ها به خودمان احساس خوشایندی پیدا کنیم.
شاید هر کدام از ما به دلایلی اطلاعاتی نه چندان درست و واقعی یا حتی عکسی غیر واقعی از خودمان را در دنیای مجازی به اشتراک بگذاریم و به خودمان بگوییم این کار برای سرگرمیست و نه چیز بیشتر …. اما به همین سادگی بنای یک رابطه را شکل می دهیم که به دلایل فراوانی در جامعه ی ما به صورت زیادی نیز رواج پیداکرده است ، و این شروع دروغ های مجازی مان به یکدیگر و علاقه ی واقعی مان می شود ، علاقه ای که ما را ترغیب می کند تا دیدارهای حضوری را پذیرفته و به راحتی تن به خطر دهیم.
واقعیت این است که ورود اینترنت به جوامع در حال توسعهای همچون ایران در کنار تمام محاسن و نوآوری هایی که به دنبال داشته است دارای جوانب منفی و آثار سویی نیز بر فرهنگ کشورمان بوده است. شاید بتوان تغییرات در شیوه ی ازدواج جوانان را یکی از تبعات ورود این فناوری در ایران دانست که به «ازدواجهای اینترنتی» مرسوم شدهاند.
تبعات ازدواج اینترنتی
بی اعتمادی بین زوجین ، عمده ترین آسیب ازدواج اینترنتی
بی اعتمادی یکی از عمده ترین آسیبهایی است که زندگی زوجینی را که به واسطه آشنایی در فضای مجازی با یکدیگر ازدواج میکنند، تهدید میکند چراکه همواره این دغدغه با آنهاست که «آیا همسرشان با افراد دیگری هم چت میکند؟».
محدودیتهای ارتباطی با جنس مخالف ، یکی از مهمترین علت گرایش برخی جوانان به فضای مجازی می باشد.
«آشنایی در فضای چترومها بعدها در روابط زوجها تأثیرات عمیقی میگذارد چراکه آنها در مرحله نخست برای برقراری ارتباط با یکدیگر ناگزیرند در برخی از موارد خود را بسیار ایدهآل معرفی کنند اما این مساله زمان زیادی طول نخواهد کشید.»
حمایت خانواده و جلوگیری از آسیب ازدواج اینترنتی
حمایت خانوادهها از فرزندانشان راهکار مناسبی برای کنترل آسیبهای ناشی از همسریابی اینترنتی است : «اگر والدین از دریچه ی منع به این وسیله ی ارتباطی نگاه کنند ، قطعا فرزندانشان به شکل دیگری آسیب خواهند دید چرا که اینترنت واقعیت روز جامعه ی ماست و نمیتوانیم این واقعیت را انکار کنیم اما این سخن نیز به آن معنا نیست که فرزندمان را در برابر ابزارهای جدید تنها رها کنیم بنابراین والدین مسئول ، کسانی هستند که علاوه بر دلسوزی ، با بصیرت به این فناوری و خدمات آن نگاه کنند.»
موضوع ازدواج آن قدر مهم ، پیچیده و حساس است که به هیچ عنوان نمی توان به سادگی از کنار آن عبور کرد چه بسا این آشنایی نیز اینترنتی و در دنیای مجازی شکل گرفته باشد که آن زمان حتما به کمک بیشتری نیاز پیدا خواهید کرد.
ما در مرکز مشاوره روانشناسی تلفنی آنلاین آوای سعادت راهکارهای لازم در زمینه برخورد با موضوع را به شما آموزش خواهیم داد